Благоевград и Добрич почетоха паметта на Иван Лардев, паметната плоча на футболиста ще бъде възстановена

 

Иван Лардев с екипа на „Пирин” (Благоевград)

 

„Пирин” (Благоевград) и „Добруджа” почетоха паметта на легендарния за двата клуба футболист Иван Лардев. Футболистът почина на 25 юли 1992 г. в Добрич от сърдечен удар.

С минута мълчание преди контролата между „Добруджа” и „Ботев” (Нови пазар) на стадион “Дружба” в Добрич футболисти, треньори, ръководители и публика почетоха паметта на Иван Лардев.

Ден по-рано фенове и ветерани на „Пирин” (Благоевград) се събраха на стадион „Христо Ботев“, за да си спомнят за легендата на клуба.

По предложение управата на „Добруджа” съвместно с „Пирин” и феновете на двата отбора паметната плоча на Иван Лардев в Добрич ще бъде възстановена.

Иван Лардев е роден през 1965 г. в град Белица. През 1978 г. става част от школата на „Пирин”. Постъпва в Спортния интернат на Благоевград и играе във всички гарнитури на „Пирин”. Има участия в юношеския национален отбор на България до 19 години. Той е юношески национал, част от състава, класирал България за първи път на финали на световно юношеско първенство през 1985 г., редом с имена като Христо Стоичков, Красимир Балъков, Емил Костадинов, Златко Янков, Петър Михтарски. На футболния форум изгрява звездата на Ромарио. Треньор на отбора е благоевградчанинът Борис Ангелов.

След седем сезона със зелено-бялата фланелка редом до футболисти като Петър Цветков, Йордан Костов, Иван Георгиев, Георги Овнарски, Кирил Стойков, Николай Петрунов, Венци Динев, Йордан Боздански, Венци Гочев, Росен Пашов, Костадин Трендафилов и много други, след края на сезон 1991 – 1992 Лардев преминава в „Добруджа”, където на 25 юли 1992 г. почива от сърдечен удар.