Работници на дупнишкия строителен бос Калин Георгиев променят облика на НДК с ремонт за 20 млн. лв.

 

Дупнишкият строителен бос Калин Георгиев се включи в ремонта на НДК, където ще бъде щабквартирата на Съвета на Европейския съюз в София. Фирмата му е подизпълнител на благоевградската „Галчев инженеринг”, която спечели конкурса за модернизация на двореца за 20 млн. лв. Георгиев не разкри колко от парите, предвидени за ремонтните дейности, се полагат на неговата фирма.

„Бригадата ми е от около 30 човека. Ремонтираме залите, входовете, фоайетата, канцелариите. Наесен всичко трябва да бъде готово. Дворецът става много красиво място, с много кътчета за отдих и кабинети за работи. Зала №3 на НДК става невероятна. Тя е основното място за пресконфереции. Залата ще има изцяло нов вид. Всичко е много добре подредено, пространството е много голямо.

Работната ни площадка сигурно е поне 20 дка”, каза Калин Георгиев. Неговата бригада работи по санирането на блок в кв. „Развесена върба” в Дупница, лепи плочките в центъра на града.

„Цялата Гиздова махала от над 2000 човека работи. Няма някой, който да не работи и да не си плаща данъците. Те са единици. Плащат си хората и тока. Единственият проблем в махалата са само шумните веселби”, похвали се Георгиев, който е тартор в махалата.

Междувременно стана ясно, че фирмата на Калин Георгиев осъди общинската болница в Дупница за 21 497 лева. Парите лечебното заведение дължи за извършени от фирмата ремонти през юли миналата година.

Стойността ремонта е 47 589, 59 лв., част от парите са платени. За остатъка Георгиев е предявил иск. Сега болница е осъдена да плати остатъка, както и 430 лв. държавна такса, адвокатско възнаграждение – 640 лв., възнаграждение за вещо лице – 100 лв., както и 1 069 лева други разноски по делото. Решението на Районния съд може да се обжалва пред Окръжния съд в Кюстендил в двуседмичен срок.