Кметът Елза Величкова назначава 5-има нови служители в общинската администрация на Бобов дол

 

 

Десислава Александрова (изправената) и колегите й от ГЕРБ са против назначаването на нови служители.

 

ОбС даде зелена светлина на „Хайт енерджи”-Перник да произвежда бетон в Големо село, Йордан Стоев ще може да изгради цех за пелети в Паничарево

С разрешение на местния парламент режат 40 опасни тополи в миньорския град за 3446 лв.

 Управата начело с кмета Елза Величкова (втората от дясно наляво) увеличи щата на администрацията.

 

5-има нови служители ще бъдат назначени в общинската администрация в Бобов дол, стана ясно на юлското заседание на Общинския съвет в миньорския град. Щатните бройки ще бъдат разкрити в „Местни дейности”, решиха съветниците по предложение на кмета Елза Величкова. От 14 броят на служителите се увеличава на 19. Мотивите са подобряване на организацията на работа, по-ясно открояване на отговорностите на служителите, създаване на условия за по-бързо и качествено обслужване на гражданите, ефективно извършване на административно-техническите услуги, опазването на околната среда.

Докладната записка за изменение структурата на администрацията бе приета единодушно от мнозинството. С „против” гласуваха тримата представители на опозицията от ГЕРБ Десислава Александрова, Мая Спасова и Борис Дашков. Откъде ще дойде финансирането, след като щатовете са в „Местни дейности”, попита Десислава Александрова. „Важното е, че не махам хора, това са 5 бройки отгоре. Съгласно Закона за местното самоуправление и местна администрация вие гласувате само бройката. Аз съм наясно какви ще бъдат бройките, но предстои уточняване за това в кои отдели ще са”, отговори Величкова.

Момент от заседанието

 

С друго решение съветниците промениха Правилника за устройството и дейността на ОП „Чистота, озеленяване и благоустройство” в Бобов дол. Отменено бе изискването за професионална област „Екология” в минималните изисквания за назначаване на директор на предприятието. Един от мотивите е, че „спецификата на длъжността „директор” може да бъде осъществявана от лица, притежаващи висше образование в различни професионални области”.

Прието бе и предложението училищата „Никола Вапцаров” и „Христо Ботев” да бъдат включени в списъка на средищните училища, а детска градина „Дружба” – в списъка на средищните детски градини.

Местният парламент даде картбланш за предоставянето на 16 000 лв. безлихвен заем на СНЦ „Местна инициативна група Дупница – Бобов дол” във връзка с отворена процедура за кандидатстване с проект за разработена Стратегия за водено от общностите местно развитие по Програмата за развитие на селските райони.

„Хайт енерджи” ЕООД-Перник, представлявано от пълномощника Васил Георгиев, получи разрешение за изработване на Подробен устройствен план (ПУП) – План за застрояване (ПЗ) във връзка с промяна предназначението на земята от производствен терен в предимно територия от разновидност „Чисто производствена зона” с отреждане за производство на бетон и бетонови изделия и площадка за съхранение на отпадъци в местността Доляница в Големо село. Имотът е собственост на Васил Георгиев, заявил инвестиционни намерения за производство на бетон и бетонови изделия и площадка за съхранение и третиране на отпадъци.

Йордан Стоев пък ще може да изгради цех за производство на пелети в Паничарево. Местният парламент разреши разработването на ПУП-ПЗ за Стоев, който е собственик на имот в м. Гагарин в Паничарево, който ще бъде преотреден за предимно производствена зона.

40 опасни тополи ще бъдат отсечени, реши още ОбС. Одобрена бе и изготвената от лицензиран оценител пазарна оценка от 3446 лв. на дърветата, 27 от които са в района на стадиона, а 13 – при общинския пазар.

И на това си заседание съветниците отпуснаха помощи на нуждаещи се от лечение тежко болни. Въпреки решението за спиране на това подпомагане местният парламент даде съгласие подалите заявления Иванка Серафимова от Бобов дол и Станимир Дивячки от Мламолово да получат по 300 лв. Средствата за подпомагане в размер на 50 000 лв. са гласувани при приемането на бюджета на общината и от тях са раздадени около 15 000 лв., стана ясно при обсъждането. По предложение на Мая Спасова на следващото заседание ще бъде внесена докладна за отмяна забраната за отпускане на помощи от общината, като за целта ще бъдат предложени нови критерии.