Мандатът на д-р Г. Алексиев в ОбС – Сандански, изтече, прави място на Пухи, маскира врътката с възмущение заради болниците

MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

 

Пухи: Разбрали сме се още преди вота

 

Съветникът доктор Георги Алексиев от ОбС – Сандански, оправда политическата врътка със съпартиеца си Аспарух Костадинов с обединяването на дейностите на болниците в Сандански и Петрич. В Сандански се шушука, че още преди местния вот Алексиев и Костадинов, лидер на ДПС, известен с прозвището Пухи, са се договорили да си поделят мандата. Тъй като ротацията на парламентаристи не е позволена, скалъпеният скандал с болниците дойде като манна небесна.

Сега Алексиев излиза с номера на възмутения и голям моралист и напусна шумно ОбС, за да влезе през парадния вход Костадинов.

„Това е начин да заблуди наивните и всички онези, които са гласували за него. Това е истинско предателство. Ако Пухи водеше листата, нямаше да съберат и 100 гласа, най-много 200. Но с доктора начело ДПС спечелиха 600-700 гласа, което им донесе два мандата в Сандански. Името на Пухи на всички избори се намесва със слухове за търговия с гласове. По-лесно е, когато той е в сянка.

Мотивите за напускането на Алексиев са смешни”, звъняха на редакционните телефони санданчани. „Това е просто оправдание пред обществеността, защото той заблуди избирателите си, дали вот за него, не за Пухи”, роптаят хората.

„Алексиев все още не е депозирал оставката си, а мълча като риба и не каза гък по време на дебатите на последната сесия в южния град”, съобщиха гости, присъствали на сесията.

Преди около 1 година лично лидерът на ДПС Аспарух Костадинов заяви, че догодина по това време той влиза в местния парламент според предварителната уговорка с доктора.

„Гафът на двамата е просто за рекордите на Гинес, не е истина. Всеки може сам да си направи извода каква е целта им, влизайки във властта.”

„Обединението на двете болници е разумен ход”, категорични са жители на Сандански.

Кметът Котев поясни: „Общинските съветници в Сандански взеха спасително решение за болницата „Св. Врач” в курортния град и лечебното заведение „Рокфелер” в Петрич. По силата на това решение се обединява дейността на болниците от двете съседни общини. Няма да има обединяване на активите. Сградите, техниката, движимото имущество си остават общинска собственост съответно на община Сандански и община Петрич. Обединяваме само дейността. Правим това, за да покрием нивата на компетентност и изискванията на Здравната каса, само така лечебните заведения ще може да продължат да работят. Хората трябва да знаят, че има нива на компетентност в здравните заведения. Имаме първо, второ и най-високото – трето ниво. За едно и също заболяване Здравната каса плаща различна сума, в зависимост от нивото. Обединявайки дейността си с болницата в Петрич, ние получаваме по-голям брой специалисти и съответно вдигаме нивото на компетентност. Така ще имаме претенции за повече средства от касата. Само така нашите две болници може да оцелеят”.