Кюстендилци пропищяха! Нагъл дядо дебне колите по светофарите, мята се и нарежда: Закарай ме у нас 

 

Дядо стопаджия скача директно в автомобилите на кюстендилци по светофарите в областния град и иска безплатен превоз до дома си. Не стига това, а възрастният човек често се движел по пътното платно и на няколко пъти едва не предизвикал катастрофи.

„Този дядо върви и маха на шофьорите. Много е нахален. На мен ми е отварял вратата на знак „Стоп“ да ме пита няма ли да го закарам до пазара“, разказва потърпевша кюстендилка.

Често възрастният мъж е забелязван в различни квартали на града. Изпречвал се пред автомобилите и директно казвал, че иска да го закарат до определена точка от града. „Аз веднъж се вързах и го откарах до дома му. Стана ми жал, възрастен е. Но това му е навик. Мина ли с колата по главната, той си върви между автомобилите и като регулировчик спира движението“, коментира пред изданието 25-годишна млада майка.

Не веднъж или два пъти кюстендилци са подавали сигнал на телефонната линия 112, но резултат няма. Полицаите го предупреждавали и само няколко часа по-късно той отново излизал на пътя в очакване на поредното си пътуване из областния град.