Самоковци намериха цаката на проблема с паркинга в Боровец, Петър Виденов: Сложете автоматични бариери, докога едно място ще се таксува 3 пъти, а се отчита една такса

Васил Зашкев

 

Цецо от Самоков: Курортът върви надолу, лошата обработка на пистите, паркингите и високите цени в заведенията отблъснаха качествените и богати българи

 

Самоковци намериха цаката на проблема с паркингите в курорта Боровец. „Да се направи един голям паркинг с автоматични бариери като в моловете. Така всеки, който влиза, ще си плаща, бариерата се вдига и готово”, предлагат практично самоковци.

Както „Вяра“ съобщи, в община Самоков ще мъдрят дали да отдадат под наем паркингите в Боровец. Щекотливата тема като бомба в залата на ОбС пусна съветникът Васил Зашкев. Предложението идва, след като от администрацията на общината бяха изнесени данни, че приходите от паркингите в курорта са незадоволителни. Факт, който хвърли в почуда самоковци.

На редакционните имейли на „Вяра” самоковци споделят, че е крайно време да се сложи ред в начина на събиране на налозите от общинските паркинги и да се посочат лицата, които се облагодетелстват от тази твърде странна практика за приватизиране на част от приходите.

Най-после някой да попита за паркингите. Браво, Зашкев! Сезонът започна на 8 декември миналата година. Курортът беше пълен с туристи през цялата зима! На паркинга на кабинката места след 9,30 вече не можеш да си намериш! Схемата е следната: хората идват на ски до обяд и след обяд много рядко някой идва за цял ден, а от тази година такса „паркинг” се събираше и за нощното каране. Едно място се таксува три пъти, а се отчита една такса! Крадците са от общината и всички ги знаете кои са, само ги посочете на всички хора, господин Зашкев! Да се направи един голям паркинг с автоматични бариери като в моловете и да се приключи с този цирк най-после!
Инвестицията ще се върне за един сезон!“, категоричен беше Петър Виденов.

Гражданин, представил се само като Цецо, добавя: “Не разбираме защо изобщо се събира такса „паркинг” на скиорите? Те на пазар ли отиват, или да карат ски? Никъде в другите държави не се събира такса „паркинг” от скиорите! След този зимен сезон има доста негативни оценки от всички, минали през Боровец!
За жалост лошата обработка на пистите, паркингите и високите цени в заведенията отблъснаха качествените и богати българи!
Това е истината, а инерцията, която имаше от времето, когато Боровец беше топ курорт, отдавна спря да помага!“