Спипаният с 10 кубика незаконна дървесина лесничей Соколов се разболя, шефът на ДГС – Дупница, Панталеев жали болничния в НОИ

Георги Соколов

 

Скандалният дупнишки лесничей Георги Соколов, спиран от полицаи с незаконна строителна дървесина, се е разболял още в деня на инцидента – 3 юли.

Инж. Иван Панталеев

Оттогава той не се е вясвал на работа и представил два болнични листа. Директорът на ДГС – Дупница, инж. Иван Панталеев обаче се усъмнил в достоверността на болестта и болничните. Затова той обжалвал болничните пред НОИ. Соколов все още не е дал никакви обяснения – нито писмени, нито устни, пред работодателите си.

В камиона полицаите намериха 10 куб.м строителна дървесина. Тя била без превозен билет и марка, както и документи, доказващи законния й произход. Возилото се оказа собственост на самия Соколов. То било без регистрационни номера. Зад волана в нетрезво състояние бил най-добрият приятел на Соколов – Станислав Грънчаров. Той карал и без книжка. Двамата били засечени на главната улица в Дупница. По случая е образувано досъдебно производството. Камионът и дървесината са в двора на полицията в Дупница.