Временният шеф д-р Д. Недин и финансовият шеф Д. Ильова в битка за управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски” в Дупница

Димитър Недин

 

Двамата ще мерят стратегии за болницата пред Йонко Гергов, Йордан Йорданов и юриста на общината Гергана Шопова

Директорът на административно-стопанския блок в общинската болница в Дупница Даниела Ильова е фаворит за поста управител на лечебното заведение.

Д. Ильова

Документи заедно с нея в общината подал и временният шеф на болницата Димитър Недин, който до вчера се кълнеше, че не може да управлява и не знае какво става в болницата. Макар да тръбеше навсякъде, че няма да участва в конкурса за поста, Недин си купи и жилище в Дупница и вече се записа за участие. Той управлява лечебното заведение от около три месеца и с нищо не допринесе за финансовата стабилизация. Общинските съветници поискаха от него да отвори аптека и да регистрира медицински център, чрез които да акумулира средства.

Д-р Кирил Кирилов и д-р Крум Бонев

Д-р Недин вдигна национален скандал, когато получи първата фактура от 8000 лв., за да осребри първата вноска от масрафа по санирането на сградата на бившата транспортна болница. Тя беше ремонтирана, когато Недин беше зам.-управител, а управител беше д-р Владислав Миков. Тогава двама дружно мълчаха и се радваха на стартирала реконструкция. Преди месец обаче, когато сметката дойде, Недин се намръщи.

Йонко Гергов

Вчера гръмна и скандалът с обидна бележка, от която се ръсят заплахи и обиди по адрес на Недин. В петък докторът намерил на чистачките на колата си, паркирана пред болницата, сгънат лист хартия. Той споделя, че не се е стреснал от заплахите, според него авторът на написаното не е сред работещите в болницата.

Владислав Миков
Йордан Йорданов

Веднага потърсихме за коментар шефа на полицията в Дупница Борислав Динев с въпроса постъпила ли е жалба за заплахите и търсят ли виновника.

„В управлението не е постъпвал никакъв сигнал. Би било редно, ако има закани за саморазправа и ако Недин наистина се чувства заплашен, първо да сигнализира в полицията. До момента при нас няма такъв сигнал”, категоричен беше Динев.

Даниела Ильова е дългогодишен икономист в болницата, има диплома за здравен мениджмънт. Ильова беше главен счетоводител на болницата по времето на Елена Гюзелева, която в момента е шеф на Вътрешно отделение в общинската болница и си е спечелила име на отличен ръководител и лекар.

Ильова е счетоводител и в една от най-големите строителни фирми „Мет Инвест” на дупничанина Цветан Цветанов.

Комисията ще разгледа преди обед подадените от Недин и Ильова управленски програми. Председател на изпитната комисия е общинският съветник Йонко Гергов. Секретар на комисията е юристът на общината Гергана Шопова. За член на комисията от квотата на БСП беше поканен бившият здравен министър Радослав Гайдарски, но той е отказал да присъства, поради други ангажименти. От квотата на ГЕРБ е Йордан Йорданов и един представител на РЗИ – Кюстендил, който покрива изискването в комисията да име лекар, за да бъде законен конкурсът.