“Предстои ни доста сериозен двубой срещу „Черно море”, който е водещ в момента в шампионата, без загуба и без допуснат гол.” С тези думи започна редовната пресконференция на старши треньора на ОФК „Пирин” (Благоевград) Милен Радуканов преди поредния двубой на “орлетата” от първенството на Първа професионална лига като домакини на варненския тим. Мачът от четвъртия шампионатен кръг ще се играе в петък, 4 август, на стадион “Христо Ботев” в Благоевград от 21:00 часа.

“Несъмнено отборът на „Черно море” се явява фаворит в срещата с оглед на резултатите, на селекцията, която направиха, на моментното състояние – коментира Радуканов. – Неслучайно Георги Иванов каза, че е събрал най-добрите футболисти в България. Аз мисля, че моите не отстъпват по нищо на неговите”, заяви старши треньорът на „Пирин”. Той се надява да стане един хубав двубой и неговият отбор да спечели мача. Радуканов каза в отговор на въпрос, че никога не е коментирал съдиите, дори и когато правят грешки в ущърб на неговия тим. Той се надява съдийството да не е фактор и да не повлияе и на предстоящия мач да се свири реално, не 50 на 50, както обичайно се казва, а по правилата.

“В момента ни липсват градивни футболисти, знаем си проблемите, разчитаме на други качества – коментира състоянието на „Пирин” неговият наставник. – Особено след оттеглянето на Иван Цветков това се вижда осезаемо. Така че ще продължаваме да налагаме това, което смятаме, че ще ни донесе успех”, каза Радуканов. За радост проблеми с контузени футболисти няма, Анди Рения ще бъде с отбора, но от състава ще липсват наказаните Антон Костадинов и Аймен Суда. Ради Кирилов не е готов физически все още да играе цял мач, при Тодор Паланковсъщо се вижда, че му е още трудно, заради закъснението в подготовката, добави Радуканов.
Групата, с която разполага щабът на „Пирин”, наброява 20 футболисти. От тях петима са юноши и като отпаднат двама, загубата не е никак малка, отбеляза треньорът. “Въпреки проблемите, ще играем за победа, да зарадваме феновете, да покажем добро лице, с борба до последната секунда – това, което правихме цяла пролет. А накрая ще видим какъв ще е резултатът”, заключи Радуканов.