„ВиК – Дупница” сменя водопровода на улиците „Липа” и “Партизанска” в Самораново, управителят Илия Илиев: Авариите са много чести

Илия Илиев

 

Подмяна на водопровода по улиците „Липа” и „Партизанска” в с. Самораново започна „ВиК – Дупница”. Ремонтът се налага заради постоянните аварии на остарялата водопреносна система.

„Ще бъдат сменени 200 м основен водопровод, както и прилежащите отклонения, заедно с водомерите на абонатите. Там авариите са много чести, буквално през 2-3 м е кърпено и тръбите продължават да се пукат”, обясни управителят Илия Илиев.

Ремонтът се извършва със собствени средства на дружеството, след което община Дупница ще възстанови улиците.

Управителят припомни, че тази година са сменени водопроводите на дупнишките улици „Велико Търново”, „Ропотамо” и „Средец”. Отбеляза, че при финансова възможност ремонтите на амортизираните водопроводи ще продължат, за се предовратяват аварии в бъдеще.

„Засега в община Дупница няма режим на водата, но дебитът й е доста намалял, а консумацията е огромна. Тъй като няма валежи, може да се стигне до режим по селата. За Дупница няма такава опасност. Разполагаме с автоматична система за наблюдение на водата, която постъпва в резервоарите, и ако се наложи ще използваме алтернативни захранвания. Все още не сме пускали вода от яз. „Карагьол”, допълни управителят.