3 фирми си поделиха близо 100 бона за ремонти в Хаджидимово, Венцислав Амзов и Руен Кирев от Гоце Делчев благоустрояват улици, Сюлейман Метушев се пребори за покривите на 2 кметства

Людмил Терзиев

 

Почти 100 000 лв. отиват за ремонт на улици на територията на село Абланица и община Хаджидимово. 3 фирми ще си поделят парите от поръчката. Кметът на Хаджидимово Людмил Терзиев подписа договорите с трите фирми „А-Строй“ ЕООД, “БКС“ ООД и ЕТ „Сюлейман Метушев –СЕВДИ“, които спечелиха търга за обявената от общината обществена поръчка на обща стойност от 99 424.60 лв. без ДДС. В обхвата на обществена поръчка са включени 5 обособени позиции, в които влизат ремонт на големи обекти, които бяха спечелини със 100 пълни точки от фирмата на известния строителен предприемач Венцислав Амзов -„А-Строй“ ЕООД плюс още позицията за рехабилитация на градинката в кв. 52 в Хаджидиммово и ремонт на улици и пренадлежности към тях в град Хаджидимово и селата Теплен и Беслен. Обособените следващи 3-та и 4-та позиция в търга бяха спечелени от фирмата на гоцеделчевския строителен бос Руен Кирев „БКС“ ООД, която поема благоустрояването на улици в селата Ново Лески и Копривлен и благоустрояване или ремонти на улици в общинския център Хаджидимово и селата Садово и Копривлен. За 5-а позиция в големия търг на община Хаджидимово се пребори ЕТ „Сюлейман Метушев –СЕВДИ“ за ремонта на покривните конструкции на сградата на общинската администрация в Хаджидимово и кметството в село Петрелик.

От търга заради недостатъчно набрани точки с протокол на кмета на община Хаджидимово бяха отстранени шест фирми, сред които „Барин АЛП“ ЕООД, “Мегаинвест-ХОЛД“ ЕООД, “Фейзал“ ЕООД и др.