Скандалът със смъртта на военния Пламен Пацов отвя главата на шефа на Спешното в Благоевград д-р Рабаджийски

Поста поема реаниматорът д-р Вакашки

 

Реаниматорът д-р Вакашки ще спасява положението в Спешното в Благоевград след скандала с починалия военен Пламен Пацов. Със заповед на управителя на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев досегашният шеф на спешното д-р Рабаджийски беше освободен от поста, а на мястото му е назначен Вакашки.

Припомняме, че 43-годишният подп. Пламен Пацов почина на 15 юли. Той потърси помощ в кабинетите на дежурен общопрактикуващ лекар и в спешно отделение. Пацов издъхна след преглед в отделението, направен от стажанта Станимир Ацев. Второкурсникът в медицинския факултет на Тракийския университет в Стара Загора Ацев направил кардиограмата, разчел я и заедно с военния напуснали отделението. Час по-късно Пацов издъхна от белодробна тромбемболия.

Пламен Пацов

Лекарите от Спешното са категорични, че дори не разбрали, че стажантът прави преглед и че той не е искал помощ от тях за диагностициране на пациента.

Стажантът Ацев твърди, че му е отказана помощ и затова е действал сам.

Огнян Митев

Първоначално бе съобщено, че стажантът Ацев е в трети курс, но после стана ясно, че той е завършил успешно втори курс и едва наесен трябва да продължи в трети курс.

За изясняване на случая бяха иззети записите от камерите за видеонаблюдение пред спешно отделение, но те се оказаха негодни.