Цецо Соколов и Пенчев ще преследват титла на клубния Мондиал от 11 до 17 декември в Полша

Цветан Соколов

 

Бившият тим на Тошко Алексиев „Персонал” (Боливар) също ще участва в надпреварата 

 

Отборите на Цветан Соколов и Николай Пенчев „Кучине Лубе” (Чивитанова) и „Скра” (Белхатув) ще участват в Световното клубно първенство от 11 до 17 декември в Полша, съобщава bgvolleyball.com. Двата тима ще се борят за титлата в надпреварата с още шест отбора, сред които и бившия клуб на Тошко Алексиев „Персонал” (Боливар).

„Лубе” и „Персонал” влизат в турнира в качеството си на национални шампиони от класираните в топ 2 страни в ранкинга на ФИВБ. „Скра” от своя страна получава първата от двете wild card заради сребърните медали в Плус лигата от сезон 2016/2017.

Турнирът ще бъде с нов формат. Груповата фаза ще се играе в два града от 11 до 14 декември, след това първите два от всяка група ще играят полуфинали и финали. Ще се проведе и мач на легендите, включващ бивши волейболни звезди.

Отборите – участници в Световното клубно първенство 2017:

шампион на страната домакин (2016/2017) – ЗАКСА Кенджежин-Кожле (Полша), шампион на Азия 2016 – „Сармайех Банк” (Иран), победител в Шампионската лига 2017 – „Зенит Казан” (Русия), шампион на Южна Америка 2017 – „Сада Крузейро” (Бразилия), класиран от ФИВБ – „Кучине Лубе” (Чивитанова -Италия), класиран от ФИВБ – „Персонал” (Боливар), Wild card  – „Скра” (Белхатув – Полша) и Wild card -?.