„Пирин” и „Черно море” завършиха 1:1 в Благоевград

„Орлетата” взеха първи гочка от "моряците" на Гонзо.

 

На „Христо Ботев” „моряците” направиха първо равенство и получиха първо попадение във вратата си

 

„Пирин” (Благоевград) и „Черно море” (Варна) не успяха да излъчат победител в среща от четвъртия кръг на Първа лига и завършиха 1:1 на стадион „Христо Ботев” в Благоевград в събота. Това са първи загубени точки за „моряците”, които са лидери в класирането, също така те допуснаха и първо попадение във вратата си.

След равенството „Пирин” събра пет точки и временно заема четвърто място в класирането, „Черно море” е с актив от 10 и е недостижим на върха.

Мачът започна в „опознавателно“ темпо, но постепенно гостите наложиха лек превес. В 20-ата минута те пропуснаха първото си сериозно положение. Мартин Костадинов проби отляво и центрира, но Цветелин Чунчуков не успя да засече добре топката. Минута по-късно и Атанас Зехиров пропусна. Натискът на гостите даде резултат в 35-ата минута. Грешен пас на Тодор Паланков в централния кръг позволи на „Черно море” да организира бърза контраатака. Зехиров излезе очи в очи с Благой Макенджиев и стреля, но стражът спаси. Топката обаче попадна у Георги Божилов, който отблизо не сгреши и откри.

Футболистите на „Пирин” реагираха мигновено и в последните минути на полувремето натикаха „Черно море” в собственото им наказателно поле. Умели намеси на вратаря Емил Михайлов обаче предотвратиха изравнителен гол. В последната атака гредата спря топката след трудно изпълнение на Станислав Костов.

Юлиан Попев

В началото на втората част преобладаваше борбата по терена. Варненци дебнеха на контри, докато домакините трудно организираха опасни атаки. В 58-ата минута се стигна до опасност пред вратата на домакините, когато след остра контра топката попадна у Орлин Старокин, който намери вратата със силен удар, но Макенджиев спаси.

В 65-ата минута вратарят на „Черно море” Емил Михайлов на два пъти спаси отбора си, след като отрази изпълнен фаул вдясно от вратата, а секунди по-късно и добавката. Последва нарушение на границата на наказателното поле, но Станислав Костов стреля встрани от вратата.

В 82-рата минута стадион „Христо Ботев“ „избухна“. Башлиев центрира отдясно, вратарят Михайлов боксира, но топката попадна у дебнещия отляво капитан Юлиан Попев, който с удар от воле я прати в мрежата за 1:1.

В последната минута на редовните 90 нападателят на „Пирин” Станислав Костов можеше да направи обрата пълен. Той овладя с гръб към вратата центриране отдясно, завъртя се и стреля мощно, но сантиметри не му достигнаха. В следващите секунди „Черно море” можеше да стигне до победата, но Орлин Старокин не успя да засече топката в мрежата отблизо.

След срещата треньорът на „Пирин” Милен Радуканов изрази задоволство от спечелената точка срещу „Черно море” в Благоевград и поздрави колегата си начело на варненци Георги Иванов-Гонзо за страхотната работа, която върши с „моряците“.

„Доволен съм от точката. Много съм доволен и от играта. Чисто тактически приехме играта в нашата половина през първото полувреме. Поздравления и за Гонзо. Събрал е добри играчи, отборът му играе добър футбол. Поздравявам и моите футболисти, които не се предадоха до края. След почивката взехме нещата в свои ръце и видяхте резултата“, коментира Радуканов.

За разлика от Радуканов капитанът на „Пирин” Юлиан Попев остана недоволен от точката у дома.

„Получи се хубаво попадение. Избитата от вратаря топка попадна в моята зона, аз бих и се получи голът. Не сме доволни от равенството, защото като изключим първите 20 минути, „Пирин” водеше мача и изпуснахме много положения. Трябва да започнем да побеждаваме най-сетне вкъщи, за да зарадваме феновете. „Пирин” ще отиде да се надиграва с отбора на „Етър”. Ще се постараем да победим, пък каквото стане“, коментира Попев.