Скараджията Мариян Дешев извъртя над 2000 кебапчета на събора в село Мурсалево, певицата Светлана Кралева весели с песни и хора до късна доба жители и гости

Обичаната благоевградска певица Светлана Кралева пя на празника на село Мурсалево.

Стотици гости и местни жители извиха дълги хора на нейните темпераментни песни. Кметът Робертино Киров също показа кръшни стъпки в шопското хоро. Танците нямаха край до малките часове на неделя сутрин. Съборът е редовно събитие в село Мурсалево и всяка година трае по два дни.

Освен прекрасна музика и танци до късна доба организаторите се бяха погрижили да е пълна и трапезата. Дежурен на скарата беше Мариян Дешев. „Само за днешния ден успях да извъртя над 2000 кебапчета и кюфтета. Много са вкусни, рецептата е тайна”, каза Дешев. За цялостната организация на празника се погрижиха семейство Ирина и Юри Ковачеви.

Сергиите на площада пък грабваха децата с играчки, захарен памук и балони с хелий, на особена почит бяха водните пистолети и почти нямаше сухо дете на площада в голямата жега. Безспорно обаче мурсалевци се радваха на своите деца, дошли от различни краища на страната и чужбина.