Фирмата на Олег Димитров осъди общинската болница в Дупница за неплатен ремонт в Родилно отделение, над 18 000 лв. брои лечебното заведение на „Перла корпорейшън”

Изпадналата във финансов колапс общинска болница в Дупница бе осъдена да плати над 18 000 лв. на фирма от града, извършвала услуги на здравното заведение в края на миналата година. МБАЛ „Св. Иван Рилски” ще трябва да даде на „Перла корпорейшън” ЕООД 15 856.14 лв., дължими за доставка и монтаж на окачен таван и осветителни тела, закупуване на материали и стоки, описани в две фактури. Освен главницата болницата ще трябва да заплати на представляваното от Олег Димитров дружество и над 1800 лв. разноски по делото, става ясно от решението на съдия Михаил Малчев.

Строително-ремонтните работи са извършвани в Родилно отделение, за което фирмата има сключен договор с тогавашния управител на лечебното заведение Росен Тимчев. Решението на Районния съд в Дупница подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил.

Това е поредната фирма, осъдила болницата за неизплатена сума за ремонт в същото отделение. Преди няколко дни стана ясно, че лечебното заведение трябва да плати 21 497 лв. на фирмата на Калин Георгиев, шеф на ромското сдружение „Апакяса” в града.