„Лудогорец” няма да има проблем да играе в Европа на стадиона си, УЕФА е дала предписания за козметични промени по новия сектор

 

Комисията на УЕФА поставила две дребни условия за стадиона

Комисията на УЕФА, която миналата седмица инспектира новия сектор на “Лудогорец Арена”, е поставила две дребни условия, които българският шампион трябва да изпълни, пише „Спортал”. Едното е слагането на турникети на входовете на новата трибуна, а второто – лека корекция на командната зала. Ако препоръките на европейската централа бъдат изпълнени, „Лудогорец” ще може да играе мачовете си от групите на Лига Европа на собствения си стадион.

От вчера стартира работа по поставянето на турникетите, като от „Лудогорец” са сигурни, че ще се справят с последната задача. Със сигурност българският шампион ще играе плейофа за Лига Европа в Разград, а последната дума за груповата фаза ще е на делегата на срещата с литовците. Именно той ще прецени дали подобренията са направени и ще прати информацията до европейската централа. В „Лудогорец”  са на мнение, че не съществува причина за отказ, тъй като всички оставащи дребни изисквания ще бъдат изпълнени.

Още за мача в събота с Верея новата трибуна на „Лудогорец Арена” може да влезе в експлоатация. В сряда Държавна приемателна комисия ще мине на оглед и се очаква да издаде Акт 16. Това ще означава, че новият сектор вече може да се ползва.

Ръководството на „Лудогорец”  е направило и още няколко промени, които ще донесат удобство на фенове и журналисти. ВИП ложата е изместена в сектор „В”. Това ще е така до построяването на новия сектор „А”, което заляга в плановете на „Лудогорец”. В сегашната централна трибуна вече са осигурени 120 журналистически места.