Сашка Васева се връща на сцената на „Пирин фолк” в Сандански, Севдалина и Валентин Спасови пеят на галавечерта

Пускат 25 емблематични песни от историята на форума, Райна и Константин няма да дойдат на юбилейното издание

25 емблематични песни от историята на „Пирин фолк” ще прозвучат на сцената в Летния театър в Сандански по повод юбилейното 25-о издание на престижния фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство.

Володя Стоянов
Лия

Всички 25 песни са били отличени с награди или са останали в сърцата на ценителите на македонската песен и се слушат и до днес. На 25 август за пръв път ще се проведе „Детски Пирин фолк“ – конкурс за изпълнителско изкуство.

Гуна Иванова
Райна и Константин

Гост-изпълнители със свои изпълнения ще бъдат Володя Стоянов-Войводата, Радостина Паньова, Васко Лазаров, Алисия, Илиян Михов-Баровеца, Лили Цветкова. В конкурсната вечер на 26 август на сцената ще се завърнат Сашка Васева, Георги Гоцев, Боби Бакалов, Гуна Иванова, Иван Гоцев.

Севделина и Валентин Спасови

На гала-вечерта своите емблематични песни ще изпълнят Севдалина и Валентин Спасови, Илия Луков, Румяна Попова, Лия, Цветелина, Благица Павловска. Покана организаторите са отправили и към Йорданка Варджийска и Райко Кирилов, но поради техни лични ангажименти няма да могат да участват. Покана са получили още Иван Дяков, Райна и Константин, но те също няма да се явят като гости на юбилейното 25-о издание.  Началото на всяка от фестивалните вечери е 20,30 ч.