Кръщене: Бебе орева архиерейския наместник на Дупница отец Паликарски, уплаши се от достолепната му брада, баба му Илинка Маркова го дари със златна плочка

Filed under: Оживление |

 

188-24-01 00292 copy

Бебето на техническия секретар на прокуратурата Петя Маркова орева архиерейския наместник на Дупнишка околия отец Георги Паликарски по време на тържествената церемония по кръщението му.

188-24-01 0321 copy

Мъничето се уплаши, а свещеникът се видя в чудо, защото колкото пъти се протягаше да го благослови, толкова пъти малкият надига страшен вой, който отеква чак до купола на храма, за ужас на свещеника.

188-24-01 328 copy

„Добре е гласът му да се чува чак горе в небето, с чувство за хумор отбеляза свещеникът. С какво точно го уплаши отец Георги, никой не разбра. Според майката бебчето се е плашило от достолепната брада на свещеника. Отец Георги е толкова добър, обича всички бебета, но бебетата все нещо му намерят да му се начумерят, коментираха служителки на храма.

188-24-01 0345 copy

Отец Паликарски употреби цялото си изкуство и организира прекрасно тържество, като употреби най-хубавите думи за дълъг, щастлив и победоносен живот на новопокръстеното синче на Петя и Росен Маркови. Те направиха кръщене на своя първи син, който е третото им дете след Дженифер и Ванеса, дадоха му името Рикардо. Събитието се състоя три дни преди първия рожден ден на малкия сладур.

 

188-24-01 352 copy

Рикардо стана на цяла една годинка. ”Да е жив и здрав и много да радва мама и татко”, пожелаха всички гости. Тържеството се състоя в катедралния храм ”Св. Георги” в присъствието на най-близките родственици и приятели на семейството.

188-24-81-DSC00363 copy

Свекърът и свекървата Илинка и Иван Маркови подариха златна плочка с буквата Р за очарователния си внук, за да привлича златни хора край себе си. Като всеки съвременен юнак баба Илинка го моторизира с подарък многофункционална количка.

188-24-01 0359 copy

Мерцедесът на бебешките возила се превръща в колело. Специални гости на кръщенето беше приятелката от детството на Петя – Весела Зарева. Тя дойде от Ботуша, където е омъжена. Весела има щастлив брак с италианеца Лео, който е собственик на минифабрика за пластмасови изделия.

188-24-01 0367 copy

Докато Росен и Петя бяха на гурбет в Италия, двете семейства бяха заедно. Кръстници на семейството станаха Моника и Славчо Орозови. Те също развиват успешен бизнес в Италия и поддържат приятелски отношения с Росен и Петя от много години.

Снимките:  Отец Паликарски употреби цялото си изкуство и организира прекрасно тържество, като употреби най-хубавите думи за дълъг, щастлив и победоносен живот на новопокръстеното синче на Петя и Росен Маркови.