Самоковските футболисти „сгънаха” “Вихрен” (Сандански) с 2:1 на старта на сезона в Югозападната трета лига, капитанът Киров изпусна дузпа

Петко Петков (в средата) изтормози здраво защитата на гостите с активните си действия по целия терен

 

Петко Петков и Боби Тодоров бяха точни за „Рилски спортист”

 

“Рилски спортист” започна с победа новия шампионат в Югоизточната трета лига. Самоковци удариха с 2:1 гостуващия “Вихрен”, а в края на мача дори изпуснаха дузпа.

Домакините поведоха в средата на първото полувреме чрез голмайстора си Петко Петков, който бе оставен непокрит и отблизо простреля Стефано Кунчев с шут с левачката. Тимът от Сандански обаче не се предаде и още в края на частта изравни чрез напористия Александър Якимов. Бившият играч на ЦСКА забоде топката под гредата след чудесно поемане на гърди и воле от 20 метра. След почивката вихренци овладяха центъра, а съперникът им се прибра и заигра на контраатака. Именно при една такава ситуация се стигна и до победния гол на дебютиралия с оранжевия екип Борислав Тодоров. В 66-ата мин крилото бе изведено от Христо Захариев-Пиф и със силен шут по диагонала препарира за втори път сащисания Кунчев.

В края “Рилецо” можеше да стигне и до по-изразителен успех, но капитанът Васил Киров изпусна да реализира 11-метров наказателен удар. 41-годишният ветеран би право в ръцете на Стефано Кунчев за ужас на 300-те зрители по трибуните.

Официален дебят за “Рилски спортист” в хода на срещата направи юношата на клуба Божидар Шопов. Той изненадващо започна като титуляр в позицията на десен външен халф и определено се понрави на зрителите с активните си действия по терена.

Дербито на ст. “Искър” бе изгледано на живо от председателя ва УС на самоковци Димитър Джоргов, който бе в компанията на екснаставника на “оранжевите” и настоящ треньор на елитния “Локомотив” (Пд) Воин Войнов.