„Пирин” загуби с 1:2 гостуването си на „Етър” във Велико Търново

„Пирин” (Благоевград) загуби гостуването си на „Етър” (Велико Търново) с 1:2 в мач от петия кръг на Първа лига. Автори на попаденията за домакините бяха Самб Бадара и Иван Петков. За “орлетата” пък се разписа Костадин Ничев.

Резултатът бе открит от домакините в 16-ата минута. След многоходова комбинация Чавдар Ивайлов нахлу по лявото крило и върна назад към Бадара, който засече кълбото във вратата на Макенджиев. До края на полувремето домакините имаха териториално предимство, което обаче не доведе до удвояване на преднината. През първите 45 минути „Пирин” не можа да организира играта си и не успя да покаже на какво е способен.

Милен Радуканов направи две смени на почивката, като на мястото на Паланков влезе Ради Кирилов, а на Благов бе заменен от Рениа. Това даде резултати и „Пирин” излезе преобразен в началото на втората част. За 5 минути благоевградчани успяха да организират три опасни атаки и попадението не закъсня. В 49-ата минута резервата Анти Рениа центрира от корнер и Ничев засече топката с глава във вратата.

Постепенно домакините се окопитиха и на своя страна организираха няколко опасни атаки. В крайна сметка в 73-тата минута от „Етър” отново излязоха напред в резултата. Стоянов пое топката в наказателното поле и намери непокрития Петков, който на празна врата нямаше как да сбърка. До края на мача „Пирин” се опита да стигне до точката, но не успя да стигне до попадение. В последната минута техен гол правилно бе отменен заради засада.

Така „Етър” записа първи три точки в елита и вече има актив от пет и заема осма позиция в класирането. „Пирин” от своя страна има абсолютно същите показатели като великотърновци – пет точки и голова разлика 4:5.