“Миньор” срази „Банско” с 9 души, вратарят Д. Леонтиев получи аркада, но остана да пази до края на срещата

Отборът на “Миньор” би “Банско” с 1:0 на стадион “Св. Петър” за добре дошъл в Югозападната трета лига. През последните осем години банскалии успешно ритаха в професионалния футбол, но през тази пролет изпаднаха в Югозапада.

Срещата между „Банско” и перничани започна зле за домакините, след като в 5-ата минута бранителят Борислав Сандев фаулира грубо нападателя на “жълто-черните” Кристиян Ковачев, за което главният рефер Петър Доровски му показа директен червен картон и го прати преждевременно в съблекалнята. С човек повече перничани наложиха своя стил на игра, като окупираха опасните зони около наказателното поле. В 38-ата минута Любомир Христов шутира от фаул към вратаря Ангел Юсев, който не можа да хване топката, последва добавка на Денис Николов от три-четири метра за 0:1. Две минути по-късно халфът на домакините Георги Фикиин удари в лицето Даниел Леонтиев, като му отвори аркада, но това не уплаши вратаря и той остана  да пази до края на срещата.

След почивката банскалии по-често поглеждаха към вратата на Леонтиев, но до изравнителен гол не можаха да достигнат. В 62-рата минута главният арбитър показа втори жълт и червен картон на Денис Николов, като му посочи пътя към съблекалнята. Десет минути преди края Петър Доровски вдигна червен картон и на резервата Влади Гогов, като остави “чуковете” с девет души, но до гол за домакините не се стигна.
”Банско”: Анг. Юсев, Витанов, Б.Сандев, Лазаров, Пашалиев, Г.Фикиин, Топузов, Р.Иванов, Лефтеров (55-Кирев) Петров, Михайлов.
“Миньор”: Д.Леонтиев, Д.Савов, М.Иванов, Ант.Киров, Люб.Илиев, Ил.Илиев (70-Вл. Гогов) Д.Николов, Рамадан,
Кр.Ковачев, (72 Г.Незялков) Люб.Христов, Ил.Христов (55-Г.Ризов).

 

Снимка

Фикиин с лакът отвори аркада над дясното око на стража на „Миньор” Леонтиев.