Кметът Чимев иска от МРРБ финансиране на проектите за ремонти на улиците в Дупница, само обновяването на жк „Бистрица” е в размер на 5 млн. лв. 

Методи Чимев

Съществуващият вариант с осигуряване на безвъзмездни пари от държавата за подмяна на канала в най-големия квартал на града бави стартирането на ремонтните дейности, казаха от общината

 

Кметът на община Дупница Методи Чимев иска съдействие от регионалното министерство за финансирането на проектите за  ремонти на улиците и жк „Бистрица”. „Кметът на община Дупница инж. Методи Чимев бе на среща днес със зам.-министъра на околната среда и водите Николай Кънчев. Сред поводите за срещата е желанието на община Дупница да осигури финансиране за подмяна изцяло на канала в жк „Бистрица”, както и за този по улиците, попадащи в “Интегриран градски транспорт”, съобщиха от общинския пресцентър. “Входирали сме исканията си за безвъзмездно финансиране на двата проекта през ПУДООС. За жк “Бистрица” сумата е в размер на около 5 млн. лв., а за канала по „Интегриран градски транспорт” е в размер на около 1,2 млн. лв. Запознах г-н Кънчев с необходимостта от въпросното финансиране, за да сме напълно с подменена подземна инфраструктура. Темата има продължение и утре отново сме на среща в София с ПУДООС”, обясни инж. Чимев. Именно съществуващият вариант с осигуряване на безвъзмездни пари от държавата за подмяна на канала в най-големия квартал на града бави стартирането на ремонтните дейности, които трябва да започнат с подмяната на водопровода, както и по улица “Жива вода”, която попада в обхвата. За подмяната на водопровода община Дупница вече осигури безвъзмездно 1 млн. лв. и има избран изпълнител. Община Дупница има избран изпълнител и за надземната инфраструктура, като в момента тече срокът за обжалване, ако има такъв от участниците. Ако няма – ще бъде сключен договор.
Окаяните улици “Отец Паисий”, “Венелин”, “Георги Икономов” , известна като Бригадирска, “Велико Търново”, “Бузлуджа”, “Седма рилска дивизия” и други попадат в обхвата на „Интегриран градски транспорт”.