Младоженците Ваня Кудева и Иван Паризов дариха 600 лв. от сватбени букети за лечението на борещото се с тумор в главата бебе Рая Ангелова от Кюстендил

Младоженците Ваня и Иван

 

  • Майката на Рая – Мариела Василева от клиниката в Белгия: Докторите източиха 700 мл течност от коремчето й, ако пребори инфекцията и изследванията са добре, ще се обсъди вариант за химиотерапия
  • Хиляди се молиха на Богородица за оздравяването на болното детенце

 

Младоженците Ваня Кудева от Сапарево и Иван Паризов, който е син на президента на дупнишкия футболен отбор „Марек” – Борис Паризов, дариха 600 лв. за лечението на малката Рая Ангелова от Кюстендил. Момиченцето, което има тумор в мозъка, е на лечение в Белгия. Ваня и Иван, които живеят в Италия, дариха събраните средства от букети за сватбата си.

Болното бебе Рая

„Искам да благодаря на всички наши гости, че уважиха и приеха идеята ни вместо цвете в сватбения ни ден да дарят сумата, предвидена им за букет, в кутия за бебето Рая. Заедно събрахме 600 лв. Паричките са преведени и ще се молим малкото бебче бързо да оздравее”, обяви певицата Ваня Кудева.

Документът за дарение от Ваня Кудева

В същото време на големия християнски празник Голяма Богородица хиляди се помолиха за здравето на бебето Рая. Майка й Мариела Василева постоянно информира обществеността за състоянието на детенцето. Онзи ден публикува в социалната мрежа: „Рая не се чувстваше добре! Коремчето й продължаваше да се подува и се наложи докторите да източат 700 мл течност! Това обаче се отрази много добре на малката и сега дори видимо е по-добре! Състоянието на нашето детенце за момента е стабилно, но все още продължаваме да се борим с инфекцията! Ако изследванията в края на седмицата покажат, че сме се преборили с инфекцията, ще се пристъпи към операция за вкарване на клапата в коремчето отново! Ако всичко това се случи, едва тогава ще се пристъпи към обсъждане на варианти за химиотерапия!
Докторите тук ни дават надежда! Ние вярваме, че с Ваша помощ Господ ще чуе молитвите ни и ще ни помогне!
Още веднъж благодарим Ви, че сте до нас в този труден момент!”, написа майката.