Екип на „Вяра” матира дупнишкия лекар д-р Демиревски насред крепостта „Мезек”

 

Екип на вестник „Вяра” матира на огромно шахматно поле уважавания лекар от частната болница в Дупница Демиревски. Партията се разигра на крепостта „Мезек”.

Крепостта не е само купчина камъни. Тя предлага невероятни забавления. На крепостта се срещаш с воини, шатри, каляски от Средновековието.

Там се крият царици и принцеси, облечено по модата от онова време. Групата от Дупница игра пейнтбол, опитаха стрелба с лък, а екип на „Вяра” игра шах на открито на гигантска дъска с гигантски фигури с едно от светилата в медицината д-р Демиревски. Докторът обаче джентълменски се предаде, а после изпълни три желания на журналистите. За читателите на вестник „Вяра”той беше заставен да разкрие една от най-легендарните рецепти за всякакви кожни раздразнения.

Използват се цветове от жълт кантарион в буркан, напълнен до гърлото, пълни се със зехтин и се слага се марля и стои на слънце 20 дена. След това се прежда и се сипва в тъмни бутилки с капачка. Може да престои в хладилника една година. Ако се появи мухъл, го махате.