40-годишен мъж почина след скандал пред заведение в Петрич

Снощи преди полунощ (около 23:15 часа на 17.08.2017г.) в РУ-Петрич е получен сигнал от ЦСМП-Петрич за мъж в безпомощно състояние, лежащ пред питейно заведение в гр.Петрич, който при постъпване за лечение в ЦСМП-Петрич починал.

От пристигналите на място полицейски служители е установено, че починалият е 40-годишен мъж от гр.Петрич. Около 23:00 часа на същата дата между него и К.А. (50г.) от гр. Петрич възникнал скандал, при който К.А. изблъскал с ръце 40-годишния мъж, който, падайки на тротоара, получил черепно-мозъчна травма.

Със заповед за задържане до 24 часа е задържан К.А. За случая е уведомена ОП-Благоевград. Образувано е досъдебно производство.

На 17.08.2017г. в РУ-Петрич са получени сигнали за това, че от три трансформаторни поста в гр. Петрич са извършени кражби на около 400 литра, около 150 литра и около 400 литра трансформаторно масло. За случаите е уведомена РП-Петрич. Образувани са досъдебни производства.

На територията на област Благоевград са станали следните ПТП:

На 17.08.2017г. около 10:30 часа на ул.“Христо Смирненски“ в с.Ново Делчево, общ.Сандански, лек автомобил „Порше Кайен“ с 23-годишна водачка от с.Ново Делчево, удря с дясното странично огледало 57-годишна пешеходка от с.Дамяница, общ.Сандански, движеща се в дясно на пътното платно. С фрактура на десен глезен е пострадала пешеходката, която след извършен медицински преглед е освободена за домашно лечение.

На 17.08.2017г. около 20:45 часа на пътя между с.Черниче и с.Крупник, лек автомобил „Рено Меган“ с 40-годишен водач от с.Крупник, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост към с.Крупник, на лява крива излиза в дясно от пътя и се преобръща по таван. Пострадали при инцидента са пътуващите в автомобила: момче на 10 години, което е с фрактура на лявата длан и момче на 7-години, което е с натъртвания и охлузвания. И двете момчета са от с.Крупник и са настанени за лечение в МБАЛ-Благоевград, без опасност за живота, съобщават от полицията.

На 17.08.2017г. около 22:55 часа в района на разклона за с. Беласица, лек автомобил „Ауди“, управляван от  К.Ш. (20г.) от с.Марикостиново, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, навлиза в лентата за насрещно движение и се удря странично в движещ се по път с предимство лек автомобил „Мерцедес“ с 45-годишен водач от гр.Петрич. При инцидента са нанесени материални щети по автомобилите. С техническо средство DRUGCHECK е установено, че К.Ш. шофирал след употреба на марихуана.

В хода на извършена около 11:30 часа на 17.08.2017г. от полицейски служители на РУ-Гоце Делчев проверка на жилище в гр.Гоце Делчев, обитавано от Н.Я. (31г.) от гр.Гоце Делчев, са открити и иззети: около 5,9 грама бяло вещество, реагиращо положително на амфетамин, около 1,2 грама бяло вещество, реагиращо положително на амфетамин, около 0,4 грама тревиста маса, реагираща положително на канабис и електронна везна. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.