БСП активистката Елена Кръстева от Перник подаде оставка, след като отива на съд за шофиране в пияно състояние и нападение на полицай

Елена Кръстева

Димитър, Антон и Георги от Брезник също се изправят пред Темида за посегателство на униформени

Активистката на БСП-Перник Елена Кръстева отива на съд, след като бе хваната да шофира пияна, а преди това нападна полицай. Трима брезничани също ще трябва да отговарят пред Темида за нападение над полицаи, след като Районна прокуратура – Брезник е внесла вече в съда обвинителен акт срещу тях. Димитър Д., Антон М. и Георги Г. ще бъдат съдени за противозаконни действия срещу органите на властта при изпълнение на служебните им задължения. Спрямо Димитър Д. е повдигнато обвинение и за причиняване на телесна повреда на полицейски служител.

Инцидентът е станал на 29 срещу 30 октомври миналата година, когато по време на нощна смяна служителите към група „Охранителна полиция“ изпълнявали задълженията си.

Около 1,30 часа с патрулния автомобил полицейските служители преминали край заведение „Съркъл Бар“. Те забелязали група лица, между които възникнал словесен конфликт. Поради тази причина униформените отишли при тях и ги посъветвали да не вдигат шум.

По време на извършваната от полицаите проверка за установяване самоличността им тримата обвиняеми демонстрирали арогантно поведение. Димитър Д. блъснал един от полицаите в гърдите и го съборил на земята. След това обвиняемият започнал да блъска другия служител на реда, да му нанася удари и да дърпа полицейската му униформа. В конфликта се включили и Георги Г. и Антон М., които се опитали да осуетят задържането на Димитър Д., изблъсквайки служителите на реда и нанасяйки удари с ръце.

От извършената по досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е видно, че единият от полицаите получил лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на пръст на лявата ръка и кръвонасядания по клепача на едното око.

Това е втори случай в Брезник, в който се стига до съд заради нападение над служители на реда. Пред Темида ще бъде изправена и 36-годишната Елена Кръстева, която преди малко повече от месец, след избухнала под влиянието на алкохол свада, изрита в корема полицай пред сградата на управлението на МВР. Наскоро дамата бе хваната и да шофира под въздействието на алкохол автомобила си „Фиат Пунто”. Дрегерът е отчел 1,78 промила, което според служители на реда се равнява приблизително на три големи водки. Въпреки че от централата на БСП заявиха, че по време на грозните инциденти тяхната активистка е била в отпуск и не могат да носят отговорност за простъпките й, но осъждат действията й. Кръстева е подала вече оставка. Тя работеше като „Организатор дейности“ в централата на Общинския съвет на БСП в Перник.