Арестуваха полицая Живко Димитров от Петрич – закрилял ромска банда за източване на гориво, в гаража му открили 400 л дизел

Според полицията в Благоевград – за него работила и група, която късала златните синджири от гръцки граждани в Петричко

Униформеният е задържан от служители в отдел “Вътрешна сигурност”

Полицейският служител Живко Димитров Димитров от Петрич, който е от ромски произход, е арестуван при планирана операция.

В ареста е заключен оперативният полицай, признаха от управлението на полицията в южния град. Срещу Живко Димитров отдавна се разследват сигнали за участие в канал за трафик на контрабандни цигари. Преди време е имало разработка, че в гаража му се складира крадено дизелово гориво. Партньори му били роми от петричката махала. Те извършвали безнаказано и други престъпления, а Живко Димитров им подсигурявал полицейска закрила според получените в полицията сигнали. Ромската банда действала в района на бензиностанцията на пътя към ГКПП-Кулата. Там източвали резервоарите на тежкотоварни камиони.

В един от случаите в гаража на Живко Димитров имало над 400 литра дизел. Ромите го складирали там до продажбата на черно, тъй като нямало начин именно в дома на полицейския инспектор да стане “издънка”, разказват източници от полицията. Съответно за закрилата униформеният получавал щедри комисионни, казаха криминалисти от Областната дирекция на МВР в Благоевград.

За него работела група грабители, които нападали мъже и жени в Петричко и късали златни накити, предимно от вратовете на гръцки граждани.

От прокуратурата в Благоевград заявиха, че разследването срещу петричкия полицай Димитров е в начален стадий. Той е задържан от служители в отдел “Вътрешна сигурност”.