Зам.-министърът на икономиката Александър Манолев и кметът на Сандански Кирил Котев откриха фестивала на доброто в с. Дамяница

Зам.-министърът на икономиката Александър Манолев и кметът на Сандански Кирил Котев

Стотици се веселиха с ВГ „Звънче“, Балетна формация „Жасмин“, фолклорните групи към НЧ „Климент Охридски 1926” – с. Склаве, Фолклорна формация „Славей“, вечерта се събраха на една обща маса заедно

 

Зам.-министърът на икономиката Александър Манолев присъства на традиционния Фестивал на доброто в с. Дамяница преди няколко дни. Инициативата се провежда за четвърта поредна година в навечерието на големия християнски празник Успение на Пресвета Богородица.

Стотици дойдоха на тържеството в Дамяница

Александър Манолев се наслаждава на фестивала в компанията на кмета на Сандански Кирил Котев, който също бе сред гостите на мащабния форум, както и на кмета на селото Атанас Ангелов.

С много усмивки и настроение в празничния концерт в двора на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” взеха участие децата на Дамяница, Вокална група „Звънче“ с ръководител Здравка Гошевска, Балетна формация „Жасмин“ с ръководител Наталия Попова, Мъжка и Женска фолклорна група към НЧ „Климент Охридски 1926” – с. Склаве, Фолклорна формация „Славей“ с ръководител Магдалена Танчева, Васил Серезлиев и Пламен Николов към НЧ „Отец Паисий – 1919“ – Сандански. Традиционната маса с ястия, грижливо приготвени от жители на селото, пък събра всички заедно.

Момент от тържеството

„Дните около празника Успение на Пресвета Богородица са най-подходящото време да се замислим за света, в който живеем, и как да го направим по-добър. Казват, че доброто се размножава по пътя си и винаги се връща при този, който го е направил. Дано и инициативата да продължи да се разраства и да обхваща все повече хора. Защото има една простичка, но много важна цел – да ни накара да отделим време за важните неща и да се опитаме да бъдем поне малко по-добри”, коментира зам.-министърът на икономиката Александър Манолев.