Световната шампионка по уейкбординг Шарлот Браянт с тренировъчен камп на яз. “Искър”

 

 

Шарлот Браянт се чувстваше в свои води по време на кампа край Самоков.

 

Световната шампионка по уейкбординг от Китай 2015 Шарлот Браянт изкара едноседмичен тренировъчен лагер в района на язовир “Искър”. Браянт, която има куп отличия от национални, европейски и световни надпревари, запозна на място хора от Самоков със спецификата на един от най-бързо развиващите се водни спортове в света. Тя поясни, че уейкбордингът е комбинация между водни ски, сноуборд и сърф, като състезателите и любителите не само следват дирята на лодката или влека, а изпълняват и акробатични номера, трикове и фигури с помощта на вълните или на специални приспособления.

Шарлот и представителят на фирмата-организатор на кампа Петър Кирилов отбелязаха, че условията в района на язовира са прекрасни, като изтъкнаха, че дори силният на моменти вятър не е нарушил подготовката на изтъкнатата спортистка.

“Плюс за нас бе, че в язовира нямаше много лодки, а освен това този изкуствен водоем е достатъчно голям и позволява ползотворни тренировки, без да се губят време и усилия в постоянно маневриране”, доволен бе Кирилов след изморителните занимания на именитата Шарлот Браянт.