С 39 000 лв. превърнаха занемарена площадка в пернишкия кв. „Изток” в модерно спортно игрище, кметът Церовска: Предстои откриване на стрийт фитнес площадка

 

Георги Гаджов: Доведох сина ми да си играе и съм безкрайно щастлив, че игрището вече е ремонтирано

Жителите на пернишкия квартал „Изток“ изказаха благодарности на кмета Вяра Церовска и екипа й за новото спортно игрище, което отвори врати. Теренът беше веднага изпробван от малките жители на града, които показаха завидни футболни умения.  „Доведох сина ми да си играе с неговите приятелчета и съм безкрайно щастлив, че игрището вече е ремонтирано и има специална мрежа на самия таван, за да не излизат топките. Мисля, че се направи нещо много хубаво и полезно за тази част на квартала, защото има много деца. Досега нямаше къде така свободно да се забавляват и винаги като родител съм се притеснявал“, сподели Георги Гаджов.

Ключовете от новото спортно съоръжение бяха символично връчени на неговия стопанин – кмета на кв. „Изток“ Емил Костадинов от шефа на строителната фирма Таня Каменова, която подари и топка на малките спортисти.

„Това ни е седмата завършена спортна площадка. Стойността й е 39 хиляди лева без ДДС, защото размерите са по-малки от другите – 16 на 26 метра. Инициативата е част от нашата кампания „Повече игри навън, по-малко игри в телефона“ . Радваме се, че децата ще имат свободно място, в което да играят. Стараем се да правим по-съвременен облика на Перник и се надявам да успеем“, сподели кметът Вяра Церовска и допълни, че предстои откриването и на стрийт фитнес площадка, отново в кв. “Изток” и нови спортни площадки в Градския парк и в Осмо училище „Кракра Пернишки“.

„Тази площадка беше занемарена през годините, а сега виждаме едно съвременно игрище. Дълги години беше обрасла в трева и не се използваше за нищо, общо взето се разхождаха кучета“, сподели кметът на „Изток“ Емил Костадинов, който заедно със зам.-кмета Владислав Караилиев се включиха във футболната игра с малчуганите. На откриването присъстваха още зам.-кметът Севделина Ковачева, секретарят на общината Радослава Манова и главният инженер Богомил Алексов.