Горски от Дупница: Разпитваха заловения с незаконна дървесина лесничей Георги Соколов в Криминална полиция, готвят му заповед за уволнение

Георги Соколов

Бившият лесничей Г. Амбарков го хвърля на КОНПИ, дупничани питат: Откъде пари да се шири в 4 къщи

Лесничеят Георги Соколов и вече бившият началник на ДГС-Дупница инж. Иван Панталеев са били разпитвани в Криминална полиция, съобщиха източници на в. „Вяра”. Срещу Соколов е образувано досъдебно производство. Припомняме, Соколов бе заловен с 10 кубични метра строителна дървесина без превозен билет и марка, както и документи, доказващи законния й произход. Камионът, с който прекарвал дървесината, пък нямал  регистрационни табели. Този инцидент коства главата на горския шеф Панталеев.

Георги Амбарков

След случая Георги Соколов излезе в болнични, дори е представил два болнични листа. Очаква се Соколов да се върне на работа на 28 август, когато най-вероятно ще му бъде връчена заповед за дисциплинарно уволнение, казаха източници на в. „Вяра”. От кухнята на горското издадоха още, че Георги Соколов е бил наказван многократно за различни нарушения и е с последно предупреждение за уволнение отпреди половин година. „Заплатата му е 500 лв., а се шири в 4 разкошни къщи, едната от които е в центъра на Дупница.

Инж. Иван Панталеев

Откъде пари за този стандарт на живот?”, питат дупничани. Граждани, сред които и бившият лесничей Георги Амбарков от Бистрица, възнамеряват да поискат проверка срещу него от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

 

Още по темата четете в сайта

https://viaranews.com/2017/07/04/georgi-sokolov-stanislav-georgiev/

https://viaranews.com/2017/08/01/spipaniyat-s-10-kubika-nezakonna-darvesina-lesnichey-sokolov-se-razbolya-shefat-na-dgs-dupnitsa-pantaleev-zhali-bolnichniya-v-noi/