Бунт! Жителите селата Драгодан, Боровец, Бураново, Крумово без капка вода два месеца, обявиха: Кметът Минков се изнесе, купи си жилище в Благоевград, администрацията нехае!

Жители на четири села в община Кочериново готвят бунт срещу кмета Иван Минков, кметските наместници и администрацията му, заради жесток сух режим.
“Нямаме грам вода от два месеца, това никога не е било. Цялата администрация е в отпуска, няма кьорав администратор, а очите на Минков никой не е виждал, той не идва изобщо в Кочериново, даже си купи жилища извън общината, едното е в Благоевград, тук са само родителите му. Кога забогатя, от къде извади пари за жилище, така и не разбрахме, та колко е кметската заплата, но и да се е замогнал, няма лошо, само че всичко е за наш гръб. Общината няма вода, общината потъва в мизерия и нередности. Няма управа, няма на кого да кажеш, няма кой да ти помогне, това не е било никога. За две тополи предшественикът на Минков влезе в затвора, а големите крадци са на свобода.”- звънят и пишат на редакционните имейли стотици жители на община Кочериново. Очевидно е, че сушата в последните месеци е причина за безводието, но че няма адекватна организация и елементарна грижа за хората също е факт. Районът на община Кочериново зад Струма – селата Драгодан, Боровец, Бураново, Крумово е с режим вече два месеца.
“Но поне имаше часове, в които можеш да напълниш вода за пиене. От началото на тази седмица – 21.08.2107 г. този “лукс” е недостъпен за живеещите в упоменатия район. Пълно безводие , а иначе  в началото на всеки месец ни събират парите за услугата.
В същото време в с.Мурсалево има режим на водата, но от 10 до 16 ч. всеки ден, за Кочериново ситуацията е същата.”- пише Владимир Димитров.
Кметът  Иван Минков заявявал, че това му е приоритет и взел мерки поне частично да задоволи общинския център чрез язовир Калин.
Хората настояват да се обособят часове и за селата от другата страна на река Струма, които да се обявят и хората да знаят графикът. Кметските наместници да създадат организация да се следи да не се полива, вместо по цял ден да се чудят какво да правят и да се занимават само с личните си проблеми.
“Интересно, когато се заселих в Драгодан, при управлението на кмета К.Катин, водата не спираше, въпреки че доставчикът и тогава беше държавно дружество. Сигурно и ръководството на дружеството е било друго – по-оправно…Хората не са ви виновни, за да ги наказвате с жажда и невъзможност за елементарна хигиена. Малко се иска – коректност към клиентите, отговорност към гражданите на областта и общината и управленски похват.”- заяви Владимир Димитров от Драгодан.
Протестът е насрочен за следващата седмица.
Минков беше търсен многократно за коментар, но не беше открит на работното му място.