“Цървена звезда” стана победител в тристранния турнир по ръгби 13 в Перник, кметът д-р Вяра Церовска получи статуетка на бог Перун от „звездашите”

Момент от двубоя между "Цървена звезда" и РЛК "Валяците"

 

Градоначалникът на Перник д-р Вяра Церовска връчи Купата на кмета на Ръгби лига клуба “Цървена звезда” (Белград), който стана победител в тристранния турнир по ръгби 13 в Перник. В първия двубой “Звезда” би “Валяците” (Пк) с 34:10, като на почивката перничани водеха с 10:8. Във втория мач “Цървена звезда” разби “Локомотив” (Сф) с 36:6 и зае първото място в надпреварата. В спор за второто място “Валяците” прегазиха “железничарите” с 30:8 и ги пратиха на последното място в турнира.

Д-р Вяра Церовска

След награждаването, което се състоя на специализирания ръгби стадион в пернишкия квартал “Димова махала”, представителите на “Цървена звезда”, които са вицешампиони на Сърбия и носител на Купата на западната ни съседка, връчиха на д-р Вяра Церовска статуетка на езическия бог Перун, който в миналото е бил почитан от вси славяни. Участниците в надпреварата изразиха надежда, че този турнир от догодина ще стане традиционен и в него да участват отбори и от други балкански страни.

Междувременно стана ясво, че в началото на юни шефовете на РЛК “Валяците” са посетили Белград, където са наблюдавали мача по ръгби 13 между шампиона на Сърбия “Дарчол” и “Цървена звезда”, след което са се договорили “Звезда” да посети Перник.