Синът на разстреляния Пламен Мавров-Гипса – Любомир отнесе 2 бона глоба заради мотора на баба си, отказа и тест за дрога на събора в Усойка, призна: С отнета книжка съм, не съм шофирал

Любомир Мавров

 

  • Криминалният полицай Щерю Кръпчански от Дупница извика катаджиите, направиха ме на 2 стотинки пред хората, без да са ме хванали в нарушение, оплака се Любомир
  • Безработният мъж: Завиждат ми, ще ги съдя! Мотора кара моят приятел Георги от Благоевград, преди 2 г. също отказах тест за наркотици, защото пиех успокоителни
  • Ако е ощетен, може да обжалва актовете, казаха от пресцентъра на полицията

Синът на разстреляния Пламен Мавров-Гипса – Любомир от Дупница бе треснат с два акта за 2000 лв. по време на събора в бобошевското село Усойка.

Едната глоба е за отказ да бъде тестван за наркотици, а другата – за шофиране без книжка. Оказва се, че докато кметът Васил Соколов се весели с официалните лица на празника, на съседна маса полицаите са бръчкали гости, сред които бил и синът на Гипса. Любомир дойде лично в редакцията на в. „Вяра” и се оплака, че според него актовете от униформените са му съставени неправомерно и ще заведе дело срещу полицията. Наел си вече и адвокат. Ето какво разказа Любомир Мавров: „В събота вечерта бях на събор в Усойка заедно с моя приятел Иван Иванов. Докато си поръчвахме по едно безалкохолно, до мен дойде криминалният полицай Щерю Кръпчански и ме задърпа, че отсреща е паркиран моторът ми.

Пистовият мотор „Хонда Хорнет” е регистриран на името на баба ми Христина Оранска и аз не съм го управлявал, защото книжката ми е отнета. По този повод е регистриран и на името на баба ми. Моторът беше управляван от моя приятел Георги от Благоевград, който постоя малко на събора и си тръгна. Иван Иванов ми е свидетел как криминалният полицай Кръпчански позвъни на катаджиите, как те пристигнаха и започнаха да ме задърпват. В крайна сметка се сдобих с 2 акта за 2000 лв. Отказах да ми правят тест за наркотици, защото изобщо не съм управлявал мотора и катаджиите изобщо не са ме хващали да шофирам. Нито някой ме е гонил по пътищата, нито е имало стоппалка, нито съм спиран за проверка. Иван ми е свидетел.

Много се притесних от тази ситуация и затова подписах в момент на афект. Но обмислям да заведа дело. Дърпаха ме, все едно съм престъпник, направиха ме на две стотинки. Не ми дадоха възможност да обясня. Самите актове според мен са написани неграмотно и нищо не се разбира и разчита от тях”, оплака се Любомир. Младият мъж призна, че преди 2 години му е отнета шофьорската книжка за управление на лек автомобил и му оставало 1 година, докато му я върнат. По думите му той се разделил с документа, защото отказал да му правят тестове за наркотици и за алкохол. „Не, не ползвам наркотици. Отказах, защото тогава приемах лекарства, успокоителни и не бях сигурен какво точно ще излезе на дрегера. Чувал съм от мои приятели, че дори само лекарства да приемаш – тестовете се оказват положителни. Затова отказах и ми взеха книжката”, обясни Любомир. По думите му той е безработен и си обяснява отношението на полицаите към него с: „Завиждат ми за нещо, и аз не знам за какво. Явно съм неудобен на някой”.

Потърсени за коментар по случая, от пресцентъра на полицията в Кюстендил заявиха: „Нямаме право да даваме информация за разследване по който и да било случай. Ако въпросното лице счита, че е ощетено – има право да обжалва актовете”.