Преди мача „Беласица” – „Септември”: Спас Стоименов: Предстои ни тежко гостуване, цялата ни защита отпада, ще трансформирам халфовата линия

Спас Стоименов

Мястото ни във временното класиране не отговаря на нашите истински възможности, нужни са ни трите точки, заяви Иван Златински

Старши треньорът на ОФК „Беласица” Иван Златински  готви отбора на терена в село Кърналово. В тренировъчните занимания не вземат участие Тодор Кръстев и Запро Динев.

Златински сподели, че Кръстев е повален от вирусно заболяване, а Динев е претърпял операция. Радващото е, че всички останали футболисти вече се готвят на пълни обороти.

„Предстои ни много тежък мач срещу един от най-силните отбори в ЮЗ трета лига както през изминалото първенство, така и сега – „Септември” (Симитли). Не се интересуваме от кадровите проблеми на противниковия отбор, а трябва да се съсредоточим върху тренировъчната дейност и да излезем крайно мобилизирани и концентрирани, ако искаме да се поздравим с победа в събота на стадиона в село Коларово. Все още сме отбор без загуба от трите изиграни срещи от началото на настоящото първенство. Завършихме 1:1 като гости на ЦСКА-1948 и на  „Пирин” (Гоце Делчев), и с победа като домакини срещу „Рилски спортист” (Самоков) с 2:1. Мястото, което заемаме във временното класиране на групата, не отговаря на нашите истински възможности. Ако искаме да се придвижим в челото, трябва да прибавим три точки към актива си, побеждавайки „Септември” (Симитли) в събота”, сподели наставникът на „Беласица” Иван Златински.

Старши треньорът на „Септември” Симитли Спас Стоименов заяви, че все още не е на себе си от загубата, която претърпя неочаквано неговият тим от „Вихрен” (Сандански) в изминалата събота.

„Съсипа ни съдията Ангел Баялцалиев – не ни даде съществуваща дузпа още в началото на мача, показа червени картони на Ивайло Иванов и Асен Топузов. И двамата със сигурност отпадат за гостуването на „Беласица” в събота. Към тях се присъединява и новопривлеченият Евгени Тунтев, който едва след мача с „Беласица” добива право да облече фланелката на нашия тим  в официални мачове заради неизконсумирано наказание. Контузени са Георги Пейчев и Анатоли Лулейски. Под въпрос е и участието на нападателя Боби Хазуров. С две думи – цялата ни защита отпада от сметките ми за регионалното дерви срещу „Беласица” (Петрич). При това положение трябва да трансформирам футболисти от халфовата линия, за да изградя защита за съботния двубой. Предстои ни тежко гостуване, но това не означава, че ще изиграем този мач протоколно”.