„Уникална” гледка! Ръждясали колове и разбити пейки стърчат в градинката до болницата на Кюстендил, юристът Любомир Иванов: Ето колко кметът Паунов държи на парковете в града

Любомир Иванов

Гражданското сдружение „Спаси Кюстендил” би тревога: Багери разровиха археологически резерват, има ли закони?!

Стърчащи метални колове, боклуци и изпотрошени пейки „красят” градинката в подстъпите на ОДК и МБАЛ в Кюстендил, алармира юристът Любомир Иванов. Той публикува в социалната мрежа снимки от плачевното състояние на градинката.

Плачевното състоявие на градинката до болницата, показано от Любомир Иванов

„Понеже кметът Паунов много държи на парковата градска част на Кюстендил, представям на вашето внимание тази градинка. Великолепно доказателство, нали?”, коментира Иванов.

Кюстендилци не знаят да се смеят ли, или да плачат. Галина Тодорова коментира: „Да се благодарят хората, които живеят там, че не са им изкоренили иглолистните дървета”, а Йовчева предполага: „Ще има ново усвояване по европрограми”… Василка Велчовска призна, че няма думи, а на въпроса на Денка Илиева: „Кметът ли е виновен за хората, които са с ниска култура, които замърсяват, чупят и крадят”, Любомир Иванов отговори: „А общинското предприятие “Чистота” за какво е? Ако в общината няма читав мениджмънт, за всичко ще са виновни хората”.

Петър Паунов

Машини копаят археологически резерват, биха аларма от гражданското сдружение „Спаси Кюстендил” с лидер общественика Севделин Атанасов. Представителите на инициативата „Спаси Кюстендил” публикуваха снимки в социалната мрежа и избухнаха:

„Без археологически проучвания и въпреки забраната за изкопни работи с машини в археологическия резерват това се случва! Не е спазено и изискването за наблюдение от археолог на ремонтните дейности”. Представители на сдружението негодуват срещу превръщането на брезовата гора при галерията в паркинг по проект на общината и кмета Петър Паунов и възмутено питат: „Има ли закони в България и къде е Министерството на културата?”.