Сервиз на „EН Джи Трейд Груп” ЕООД укрива оборот и печалби, прибира крупни суми, не издава касови бележки, Богомила Михайлова: Платих 180 лв. за ремонт на телефон над 500 лв., повредиха го

Богомила Михайлова

Теодор Савов ми заяви: Можем да те обезщетим с 10 лв., ще го ползваме за части

Служители на сервиз за техника „Банана Мобиле” укриват оборот и доходи, като не издават касови бележки, а прибират крупни суми от клиентите си. Това съобщи кореспондентът ни от столицата Богомила Михайлова.

Радостин Сотиров

„При мен постъпиха над 20 сигнала на ужилени клиенти, предоставих личния си телефон Iphone за смяна на дисплея и премахване на icloud. Пострадах и лично. Служителят Радостин Сотиров ми обясни, че трябва да оставя телефона: „Това е елементарно, ще го направя много бързо, ела в края на деня, че съм поел друг ангажимент в момента и съм много зает”, бяха думите му. Попитах го колко ще струват двете услуги, той обяви, че услугата ще струва 180 лв., поисках касова бележка, но той ми заяви: ”Като дойдеш да си го вземеш, ще ти я дам.” Оставих телефона, но той не ми даде какъвто и да е документ, а когато отидох да си го взема, оставих парите и той категорично отказа да ми даде касова бележка. Мотивът му беше, че трябва да покажа фактура за собственост на телефона. Аз не носех у себе си фактура, документите ми са на 200 километра.

Обясних му, че това не е лека кола и че ако са му трябвали документи за ремонта ми, трябваше да ми го каже с влизането. Въпреки настояването ми той отказа да ми даде касова бележка. На място телефонът уж работеше, оказа се, че при смяна на картата у дома телефонът ми е тотално блокиран, какво като е сменен дисплеят. Веднага се обадих на телефон 070018700 НАП и съобщих, че сервизът не осъществява услуги, а прибира грешни пари. Съобщих, че се намира в София, жк „Студентски”, ул. „Борис Стефанов” №1, вход „А”. Това се случи на 10.08.2017 година, около обед. Лично помолих служителя Радостин Сотиров да го задейства. Той беше категоричен, че няма начин телефонът да тръгне, докато не му представя касова бележка. Гаври се с мен! Аз се почувствах ограбена и унизена, помолих да ми върне парите, но той отказа. Представих проблема на шефа за защита на потребителите към Министерството на икономиката Емилия Елчинова. Получих уверение за пълно съдействие. За случилото се имам петима свидетели. Едва на 31-ви специален пратеник на вестник „Вяра” успя да получи касова бележка за закупен продукт. „Не беше лесно да получа касова бележка за протектор от 15 лева, три пъти поисках.” От касовата бележка установихме, че името на фирмата е „EН Джи Трейд Груп” ЕООД, град София, ул. „Борис Стефанов” №1, вход „А”.