Войводата Николай Шаламандов от Сандански смазан палец, изтърва климатик, съветникът Стоян Ангов: Цяло лято вися по скелетата на общината, слага климатици

Н. Шаламандов
  • Съгражданите му А. Спасов и Д. Георгиев: Фалшивите патриоти вън от ОбС, не са избрани, за да се възползват от положението си
  • Шаламандов: Да, слагам климатици, и какво от това…
  • Стоян Ангов и Георги Георгиев: Ще прегласуваме решението за отдаване на спортната база за 1 лв. наем, новите собственици ще инвестират във ФК „Вихрен” и ще изградят футболно игрище

Войводата Николай Шаламандов от Сандански смачка палеца на левия си крак. Сакатлъкът се случи в магазина му за бяла техника.

Смазаният палец на Шаламандов

Шаламандов направил опит да натовари климатик на камиона на свои клиенти, неволно, докато мъкнел тежкия уред, го изтървал и той се стоварил със страшна сила върху палеца на левия му крак. „Нокътят изхвръкна на 20 сантиметра, костта е здрава, има леки разкъсвания на тъкан”, каза Шаламандов, който смята, че новият нокът ще се появи след броени дни, а за около месец ще изпълни пространството на пръста.

Георги Георгиев и Стоян Ангов

Николай Шаламандов, който е общински съветник и лидер на ВМРО в курортния град, направил голям финансов удар заради жегите това лято. „Не мога да вдигна глава, не мога да изляза от офиса, монтирам нонстоп климатици, не съм изпил и едно кафе в центъра, от толкова много работа и телене по сесии”, заяви Шаламандов. Контузията ще убие инерцията му, коментираха санданчани. „Куцам сериозно, трудно ми е да се движа, камо ли да товаря” – призна страдалецът.

Явор Аргиров

По неофициална информация Шаламандов поголовно монтира климатици из общинските звена. Дали това е така, предстои в. „Вяра” да получи отговор на официално питане по този въпрос от общинската администрация. Първоначално самият Шаламандов отрече, по-късно обаче призна: „Да, слагам климатици, и какво от това”.

„Той не се крие, монтира климатик до климатик”, потвърди и съветникът Явор Аргиров, който беше засечен пред общината с други съветници. Съветникът Стоян Ангов и бивш председател на футболен клуб „Вихрен” също потвърди по адрес на Шаламандов: „Цяло лято вися по скелетата на общината   и слага климатици.” Съветниците бяха пред общината, имали среща с кмета Кирил Котев по повод  извънредната сесия.

Съгражданите на Шаламандов са категорични, че трябва веднага да освободи поста на общински съветник. „Не е там, за да се възползва от положението и да лапа общински поръчки, та дори и като подизпълнител. Крайно време е някой да удари през пръстите такива като Шаламандов”, категоричен е съгражданинът му Асен Спасов. Димитър Георгиев добави:

„ВМРО си разиграва коня по безобразен начин в общината, всичките им родственици са назначени на ключови постове, някой трябва да каже баста – вън от общината на фалшиви патриоти”.

Същевременно съветникът Стоян Ангов, който е и бивш член на ръководството на футболен клуб „Вихрен”, категорично заяви по повод 1-ва точка от дневния ред на извънредната сесия на 5 септември: „Решението да отдадем под наем стадиона на Сандански на концесия за 10 години на цена от 1 лев е твърдо и ще го прегласуваме на извънредната сесия във вторник”.

150 000 лева на година са необходими, за да съществува отборът във „В” група, а за да се изплува от нея, са нужни много повече. 80 хиляди лева общината успяваше да осигури, а за останалите се чудехме откъде да немерим спонсори, в днешно време никой не дава пари. Срещнахме огромни трудности, радваме се, че се намериха бизнесмени, спортни личности като Михаил Михайлов от София и Георги Манолев от Сандански, които да поемат изцяло грижата за отбора, а също и за стадиона. Формулата е следната – ние, общинските съветници и общината, предоставяме безвъзмездно стадиона на тях, те се ангажират да привличат футболни клубове, които да организират подготовката на отборите си тук и така да акумулират средства, чрез които да издържат „Вихрен” и да инвестират в поддръжка на стадиона”, каза Ангов. Колегата му Георги Георгиев допълни, че новите собственици изцяло ще изградят едно от футболните игрища и ще осъществяват цялостната поддръжка на стадиона. Областният управител Бисер Михайлов е върнал решението за прегласуване поради неспазени срокове и чисто административни причини.