„Рилски спортист“ най-после с победа – надви у дома „Ботев“ (Ихтиман) с 3:1

„Рилски спортист“ сложи край на поредните загуби от началото на шампионата.

 

Отборът на „Рилски спортист“ сложи край на поредните загуби от началото на шампионата и победи категорично тима на „Ботев“ (Ихтиман) с 3:1. Срещата от 5-ия кръг на Югозападната трета лига се игра на стадион „Искър“ в Самоков.

Първата част на мача започна с равностойна игра и на двата отбора. Първата по-сериозна опасност дойде в 5-ата минута, когато Петко Петков получи удобна топка, напредна по левия фланг и центрира в наказателното поле на гостите. Стражът на ихтиманци хвана топката, след което я изпусна и няколко играчи на „Рилски“ се разминаха да засекат в мрежата коженото кълбо.

В края на полувремето домакините натикаха съперника в собствената му половина и резултатът не закъсня. В 42-рата минута след късо изпълнение на ъглов удар Виктор Младенов получи топката и премина през двама защитници на „Ботев“ и с прецизен удар откри резултата в полза на самоковци.

В 45-ата минута при атака на „Ботев“ Виктор Колев спря непозволено играч на ихтиманци и получи жълт картон. Тогава всички футболисти на „Рилски“ и тези от Ихтиман наобиколиха главния съдия и асистент-рефера, за да искат обяснение. Картон получи и Анатоли Тодоров от „Ботев“ за оспорване на съдийско решение.

Още в началото на втората част „Рилецо“ отново натисна своя съперник и в 49-ата минута бе близо до втори гол. Виктор Младенов се пребори за топката около наказателното поле на ихтиманци, подаде отлично на Богослав Тодоров, който центрира ниско по тревата в полето на съперника, но никой не успя да засече топката, преминавайки на сантиметри от десния страничен стълб на  Владимир Владимиров.

В 52-рата минута при една от редките атаки на „Ботев“ се наложи Райчев да спасява вратата си след страховит шут от далечна дистанция на ихтиманци.

Само 3 минути по-късно самоковци изпълниха бързо наказателен удар в центъра, Виктор Младенов получи топката, финтира футболист на Ихтиман и със страхотен удар от около 30 метра отбеляза гол шедьовър за 2:0.

Отборът на „Ботев“ все пак върна едно попадение в 76-ата минута след една изсипана топка в нашето наказателно поле, Райчев увисна и Анатоли Тодоров останал непокрит, с шут от един метър направи резултата 2:1.

В 81-вата минута таранът на „Рилски“ Петко Петков бе фаулиран на границата на наказателното поле на ихтиманци. След изпълнението на пряк свободен удар Тихомир Крумов получи удобна топка и отбележи с глава за крайното 3:1.

След изиграването на този кръг „Рилски спортист“ се изкачи на 11-о място, с голова разлика 9:9 и актив от 6 точки. В следващия кръг, на 16 септември от 17 часа, отборът от Самоков приема у дома тима на „Пирин“ (Гоце Делчев).