„Вихрен” победи „Героя” с класическия резултат 3:0 в Сливница

Зрителите станаха свидетели на една много приятна за окото игра, поднесена от футболистите на „Вихрен”

Триото „гладиатори” Антонио Ласков, Дани Пехливанов и Александър Якимов блестеше над всички

 

Най-оспорваният мач от 5-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига по програма се очакваше да бъде в Сливница. Там отборът на „Вихрен” гостуваше на „Сливнишки герой”. Допреди срещата и двата тима имаха по 9 точки, което подсказваше, че на терена ще се играе един оспорван двубой. Ненапразно за него беше определен и един от проспериращите футболни арбитри – Георги Иванов, който е и в листата на съдии, водещи мачове в професионалните групи.

Първи имаха шанс за отбелязване на гол футболистите на домакините. Във 2-рата минута при тяхна атака Краси Георгиев с директен обстрел уцели лявата странична греда зад вратаря на гостите. Мичо Мичев от домакините също опита да изненада вратаря на „Вихрен”, но не успя. До края на първото полувреме зрителите на стадиона станаха свидетели на една много приятна за окото игра, поднесена от футболистите на „Вихрен”, като над всички блестеше триото Антонио Ласков-Дани Пехливанов-Александър Якимов. В 44-тата минута включилият се по десния фланг Светослав Саватов изведе в наказателното поле Даниел Пехливанов, последва силен шут, топката рикошира и се спря в мрежата на домакините за 0:1.

През втората част преимуществото на гостуващия тим от Сандански бе очевадно. Всеки момент се очакваше отбелязване на нов гол във вратата на домакините. В 64-тата минута Янислав Тусонджиев се възползва от грешка на централния защитник Виктор Георгиев и сам срещу вратаря не сгреши за 0:2. В 81-вата минута Любо Деспотов – другият централен защитник на домакините, сгреши, Александър Якимов овладя кълбото и излъга вратаря на „Героя”, правейки резултата класически за 0:3.

С тази победа отборът на „Вихрен” (Сандански) е вече само с една точка след временния водач в групата – ЦСКА-1948.

„Добре започнахме този мач, но за жалост Краси Георгиев още в началото на срещата не успя да открие резултата. На два пъти и Мичо Мичев от близо не успя да простреля вратаря на гостите. Резултатът бе открит в полза на гостите след груба грешка на централния защитник Краси Георгиев. Допуснахме нови две фатални греши през второто полувреме, като по веднъж сгрешиха двойката централни защитници. В този мач заради наказания и контузии не играха пет основни състезатели от нашия отбор. Заслужена победа за отбора на „Вихрен”, които играят много приятен и качествен футбол и ако продължават така със сигурност ще се намесят в борбата за първото място.”, коментира след мача Петър Малинов-старши треньор на „Сливнишки герой”.

Панталей Маникатов от треньорския щаб на ФК „Вихрен”, каза следното: „В Сливница нашите футболисти изиграха един от най-силните си мачове от началото на първенството. Всички, на които гласувахме доверие, изпълниха дадените им указания. Съвсем заслужено спечелихме авторитетна победа срещу един от силните отбори в групата.”

В следващия си мач „Сливнишки герой” гостува в събота срещу отбора на „Беласица”.