Илиян Стоянов: Това е най-срамната история на “Велбъжд”, клубът трябва да стане общински, ключът е в г- н Паунов

Илиян Стоянов

 

Футболен клуб “Велбъжд” трябва да стане общински, с президент кметът Петър Паунов и изцяло нов ръководен екип, който да бъде подбран от него, коментира пред Дарик Илиян Стоянов – Коловати. Бившият национален състезател, започнал кариерата си във “Велбъжд”, настоя сегашното ръководство на клуба, начело с Васил Русаков да си подаде оставка.

“Факт е, че това е най-срамната история на “Велбъжд”. За съжаление, това е резултат на некомпетентното управление на хора, които нямат нищо общо с футбола и мениджмънта на един клуб, в целия период след изпадането на отбора от “А” група. От 2- 3 дни съм в Кюстендил, като гледам и слушам, цялата общественост иска да си подадат оставките, но тези хора нямат срам, но си мисля, че търпението на хората ще свърши”, заяви Илиян Стоянов.

Коловати е категоричен, че най-добрият вариант за бъдещето на клуба е той да стане общински.

“Ако е общински клубът, ще има и частни фирми да помагат. И без такива софиянци, тука да идват, имаме си деца и млади треньори в Кюстендил. Ключът е в г- н Паунов, да се следят финансите, къде отиват. Да, той опита в първия мандат да направи това, но кои хора работеха в клуба? Същите, които са и в момента. Нов екип и да се почне от нулата и нещата могат да се оправят. Общината помага и сега, правилно е и, че вече парите са спрени след тези срамни неща”, заяви Стоянов.

Коловати игра за тима на “Руен” (Богослов) срещу “Велбъжд” в мач от 3-тия кръг на група “Осогово”. Той отрече влизането му в игра за Богослов да е знаково. Избрал този отбор, защото дядо му по майчина линия, на когото е кръстен, е от това село.

“Видяха хората, държах се нормално без да влизам с конфликти, с публика, футболисти или съдии. Аз съм си напълно редовно картотекиран и със сигурност резултатът от мача ще си остане 0:0. Обадиха ми се хора от София и от БФС”, каза Илиян Стоянов.  Относно намерението на “Велбъжд” да подаде жалба, че той е с нередовна картотека, Коловати допълни: “Ти да не можеш да биеш “Руен” (Богослов) и да пращаш жалби, това е срамна работа, не дъното, а копаеш и по-надолу. Нашият отбор, 11- те стартови тежахме около 1 тон и “Велбъжд” да не може да ни бие! Какви претенции има Русаков, това е срам. Съдията се справи перфектно, като млад съдия… Мачът мина нормално и след мача ръководството на „Велбъжд” с претенции към съдиите – срамна работа”.