Добра новина за тютюнджиите от Гоцеделчевско! Кметът на Сатовча Арбен Мименов: „Булгартабак” изплаща парите за изкупените тютюни от реколта 2016, преведени са вече 150 000 лв.

Арбен Мименов – кмет на Сатовча

 

„Булгартабак” започва преводите по сметките на тютюнопроизводителите, на които останаха неплатени изкупените количества тютюни от гръцката фирма „Михайлидис“ за реколтата от 2016 г. Първите 150 000 лв. вече са стигнали до  тютюнопроизводителите, които вече над година чакат да им бъдат платени изкупените от „Михайлидис“ тютюни. Плащането ще бъде извършвано на траншове. Това е добрата новина, която съобщи за тютюнопроизводителите кметът на община Сатовча Арбен Мименов в качеството му на председател на Сдружението на производителите на ориенталски тютюн в България  – СПОТ БГ.

До благополучната развръзка на проблема се стигна, след като председателят на Сдружението на производителите на ориенталски тютюни Арбен Мименов мина през дългите преговори с ръководството на гръцката фирма „Михайлидис“ и след проведените срещи с ръководството на „Булгартабак холдинг“ АД. Поредната среща с представителите на холдинга бе преди дни, чрез която Арбн Мименов съдейства на тютюнопроизводителите от региона за изплащането на неизплатения тютюн реколта 2016 г.

От „Булгартабак” холдинг със съдействието на кмета на Сатовча Мименов бе извършена огромна работа по документите на тютюнопроизводителите. На база проверката на документацията бе подписано споразумение между „Булгартабак” и гръцката фирма за плащането от холдинга на дължимите суми на тютюнопроизводителите за изкупения им от „Михайлидис“ тютюн от реколта 2016.