“Рилски спортист” удари носителя на Купата “Берое” с 91:87 в “Арена Самоков”

Завърналият се в Самоков Мартин Маринов (с топката) изигра силен мач при победата над старозагорци.

 

Силната серия на БК “Рилски спортист” в контролите преди старта на сезона продължава. Този път силата на самоковския тим изпита носителят на националния трофей “Берое”, който падна с 87:91 при визитата си в полите на Рила. Подобно на предишната проверка с “Левски” и сега срещата бе равностойна и изпълнена с неизвестни до самия край. Все пак домакините стояха по-добре на паркета през втората част и на два пъти се откъсваха напред с двуцифрен резултат.

Гостите от Стара Загора обаче не се предаваха и до последно поддържаха интригата в “Арена Самоков”. Устремът им бе спрян от завърналия се в Самоков след няколкогодишно отсъствие национал Мартин Маринов, прекършил “зелените” с две важни тройки в заключителните мигове на дуела.

Радостта за наставника на “Рилецо” Людмил Хаджисотиров бе още по-голяма заради отличната форма, която демонстрира в подготовката неостаряващият капитан на отбора Йордан Бозов. 38-годишният великан бе навсякъде на игрището, като с пробивите си изтормози далеч по-младите си съперници от “Берое” и завърши сблъсъка с внушителните 20 точки. Мартин Маринов добави 13 т., а треньорският щаб успя да извърти целия състав в хода на спаринга.

Успехът е четвърти за “Рилски спортист” в подготовката, след като преди това бронзовият медалист в НБЛ за последния сезон се справи на два пъти с македонския “Блокотехна” (82:65 и 85:82) и с “Левски” (94:91). Единствената загуба на “скиорите” пък дойде от “Карпош Соколи” – 83:97.