Контузии мъчат националките преди старта на Евроволей, капитанът Елица Василева: Малко сме, но стискаме зъби и ще издържим

Елица Василева

 

Две от основните състезателки в женския национален отбор по волейбол на България са с контузии и не тренират от няколко дни, стана ясно от пресконференция в Пресклуб „България”.

Както писахме, “лъвиците” се готвят за участие на Европейското първенство 2017 в Азербайджан и Грузия, което стартира на 22 септември.

Разпределителката Диана Ненова е получила сериозен проблем в кръста и ще трябва да премине медицински преглед. Няколко дни преди това пък Нася Димитрова също е започнала да се оплаква от болки в тази област и е спряла временно подготовката си и трябва да премине ядрено-магнитен резонанс, за да се изясни ситуацията около нея.

„Подготовката е много трудна, защото поради Световното първенство за жени до 23 години в Словения не сме в пълен състав, започнахме десет волейболистки. Сега вече сме и по-малко – тренираме само седем състезателки. Това е и съставът, който ще пътува за двете контроли със Сърбия в Белград. Това означава, че ще играем без смени, само основен отбор, което е много натоварващо. Има още четири момичета, които ще се присъединят към нас, но едва след приключването на Мондиала до 23 години в Словения”, коментира капитанът на тима, дупничанката Елица Василева.

“Дай боже Нася и Диана да се оправят, защото като сме толкова малко, няма как да се готвим реално. Стискаме зъби обаче и ще издържим. Няма как, поставили сме си цели за Европейското и се надяваме, че ще продължим във втората фаза на шампионата”, допълни Елица Василева.