82-годишната Мария Благоева от Бели Искър остави 507 лв. в плик до крайпътна табела и звънна в РПУ: Христо Бонев от полицията ми каза да дам парите

Самоковските полицаи спасиха бабата от „ало” измамник

 

82-годишната Мария Благоева от Бели Искър като по чудо спаси спестяванията си от лапите на „ало” измамници, след като самоковските полицаи се намесиха и случаят приключи с благополучен край. Около 16 часа на 11 септември в РУ – Самоков е получен сигнал за опит за извършване на телефонна измама спрямо 82-годишната Мария Благоева, жителка на с. Бели Искър. Възрастната жена обяснила на полицейските служители, че на мобилния си телефон е получила обаждане от непознат мъж, представил се за „Христо Бонев от полицията“. Мнимият полицай ловко я убедил да предаде всичките си налични спестявания за залавянето на телефонни измамници, които са я набелязали за своя жертва. Без да се усъмни в достоверността на чутото, пенсионерката събрала сумата от 507 лева, които поставила в плик под крайпътна табела в селото. Благодарение на своевременно подадения сигнал и незабавно предприети оперативни действия от страна на полицейските служители сумата е възстановена на жената и опитът за измама спрямо нея – осуетен. Действията по разследването продължават под наблюдението на районната прокуратура. Образувано е досъдебно производство по случая.

Мария Благоева живее сама в Бели Искър, майка е на две дъщери, едната дъщеря живеела в София, а другата – зад граница. Хората от селото я определят като оправна жена и недоумяват как се е подвела на телефонната измама.