Добро дело! Треньорът по джудо Борислав Янаков всеки ден разхожда в парка на Сандански тежко болните Сашо и Нели Данови, призна: Двамата нямат деца, но са с големи сърца

 Не ми трябват пари, а сърцати хора като Борислав, развълнувано каза дядо Сашо, на когото Фондация ”Благодаря ти” поправи и инвалидната количка

Треньорът по джудо в НСА Борислав Янаков от Сандански всеки ден разхожда в парка възрастното семейство Александър и Нели Данови, които са тежко болни. 85-годишният Александър Данов заяви с дълбока признателност пред вестник „Вяра”:

”Не искам пари, не искам богатство, а сърцат човек като Борислав Янаков, да мога да си споделям, да ми е леко на душата, това момче сбъдва мечти и кара хората да повярват в доброто.”

Фондация ”Благодаря ти”, част от която е Борислав Янаков, не спират да правят чудеса. Неслучайно тяхното мото е ”Дари това, което нямаш”. След публикация на вестник „Вяра” за фондация ”Благодаря ти” стотици хора потърсиха подкрепата на младите добродетели.

Благодарение на вестник „Вяра”, който публикува статии за фондацията, създадена в подкрепа на нуждаещите се, Александър и Нели Данови намериха късмета си. Те се свързали  с Борислав Янаков и го помолили за помощ. ”Срещнахме се със семейството Александър и Нели Данови. И двамата са на 85 г., живеят сами, нямат деца, но имат големи и добри сърца. Днес те се свързаха с нашата фондация и ни помолиха за помощ, на която ние веднага се отзовахме. Молят само за едно нещо, някое младо момче да отиде и да вдигне Александър, да го сложи в инвалидната количка и да го разходи в парка за един-два часа. Нека помогнем и да зарадваме тези добри хора! Дядо Сашо имаше нужда от малко подобрения за неговата инвалидна количка, след като ние от фондация “Благодаря ти” обещахме да я поправим. Веднага се свързахме с нашия приятел Сашо, който е собственик на фирма „Асиком”, и след неговата намеса набързо спретнахме и направихме малките сгоди, които дядо Сашо пожела. По едно време дядо Сашо ни спря и с лекота на сърцето ни каза: „ВЪЛШЕБНО Е, това е сбъдната мечта за мен. Няма ненаказано добро! Правете по една малка добрина всеки ден и България ще бъде едно по-добро място за живеене. Бъдете промяната, която искате да видите в света”, сподели Борислав.