Еуфория в Самоков: Пълни трибуни чакат “Рилецо” и литовския “Невежис” от турнира “ФИБА Европа”

Самоковци (в бели екипи) издържаха първия тест в Литва, сега е ред да довършат започнатото

 Еуфория в Самоков: Пълни трибуни чакат “Рилецо” и литовския “Невежис” от турнира “ФИБА Европа”

Официален дебют пред самоковска публика правят новите попълнения Мартин Маринов, Димитър Маринчешки и триото американци Травис Тейлър, Дерек Райт и Шелдън Джетър

Еуфория цари в Самоков преди днешния мач реванш от турнира “ФИБА Европа” между “Рилски спортист” и литовския “Невежис”. Първата среща между двата отбора, играна преди седмица в бившата съветска република, завърши с успех 81:76 за самоковци и това вдигна настроението на феновете в рилския град.

За днешния дуел с противника ръководството на “скиорите” взе мерки, като разлепи плакати из целия град, с които приканва привържениците на тима да се стекат масово и да подкрепят своите любимци. Сблъсъкът е и първи официален за “Рилецо” в собствения му дом през сезона, а освен това ще бъде предаван в пряко излъчване по телевизията.

Официален дебют пред самоковска публика ще направят новите попълнения Мартин Маринов, Димитър Маринчешки и триото американци Травис Тейлър, Дерек Райт и Шелдън Джетър. Петимата вече загатнаха за големия си потенциал, като реализираха общо 60 точки в първия мач в Литва.

“Нашата цел остава елиминирането на “Невежис”. Гостите са доста стойностен тим, но аз вървям в качествата на моите момчета и се надявам да довършим започнатото”, откровен бе преди битката наставникът на “Рилски спортист” Людмил Хаджисотиров.

Ако се справи със съпротивата на “Невежис”, “Рилецо” ще се изправи срещу кипърския АЕК (Ларнака) във втория и последен кръг преди груповата фаза на надпреварата.