Депутатът Ивайло Константинов преведе групата по стръмната Вазова екопътека

 

 

Депутатът от Кюстендилска област Ивайло Константинов преведе по стръмната Вазова екопътека кмета на Дупница Методи Чимев, зам.-кмета Крум Милев, председателя на Общинския съвет Емил Гущеров, семействата им, близки приятели.

Емил Гущеров, спортистът Емил Каменов и Крум Милев

Групата успешно стигна до водопад Скакля, където краката на ОбС шефа се подкосиха и специално за него беше намерен кон.

„Конят беше много голям, а Гущеров – много уморен. Емил Гущеров язди по-добре от Корнелия Нинова. На 40 минути от водопада конят стигна до рекичката, която го захранва. Малко по-нагоре от реката стигнахме до малък заслон, където намерихме прекрасни условия за кратък отдих и полева софра”, разказа зам.-кметът на Дупница Крум Милев.

Вазовата пътека се намира на около 50 км от София в Искърското дефиле. Тя свързва гара Бов със село Заселе.

Пътеката на места е доста стръмна, но туристите са печени. Това е една от най-добрите отсечки за пешеходен туризъм. В по-голямата си част тя е съвсем естествена, а на места има дървени мостчета и каменни стълби, където групата си направи фотосесия. Металните парапети са построени още по времето на развития социализъм, когато средства не са се пестели за сигурност и стабилност.

Разстоянието от паркинга в началото на Вазовата пътека до водопада коства на групата около 40 мин. От там до платото туристите стигнаха за още 1 час, без да бързат. Пътят надолу, разбира се, беше по-лесен и весел. Групата се нагълта с невероятни природни картини.

„Има много места в България, където дъхът и сърцето спират. Тази красота обезсмисля всяка суета”, ахна Ивайло Константинов.

 

2 КОМЕНТАРИ

Comments are closed.