„Вихрен” само на точка от първото място след победа над „Хебър” с 2:0

„Вихрен” вкара два гола на „Хебър” в дерби мача на 8-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига. Домакините знаеха много добре, че само при победа могат да запазят шансовете си за атакуване на първото място в таблицата. В 15-ата минута след центриране от фаул в наказателното поле на гостите Александър Якимов майсторски отклони кълбото във вратата на гостите и там техният страж първоначално го улови, а след това го изпусна и резултатът бе открит – 1:0.

В 49-ата минута гръбнакът на халфовата линия Антонио Ласков, който с изявите си на терена обираше овациите на публиката, бе повален вътре в наказателното поле на гостите и главният съдия Петър Доровски отсъди дузпа, която потърпевшият превърна в гол за 2:0.

Този мач изгледа и Константин Динев, който се нае отново да помага на спорта в Сандански, най-вече на футбола, както го направи до 2009 година, когато „Вихрен” бе в „А” група.

„Приятно сме изненадани от себераздаването на футболистите, на които гласува доверие старши треньорът Петър Златинов. Този човек от мач на мач показва, че е бил голям футболист и сега всичко прилага на своите възпитаници. Личи си израстването и на Илиян Митрев, Петър Дънгов, Янислав Тусонджиев – все момчета от школата на клуба. На ниво бе и Антонио Ласков, а над всички бе Александър Якимов. Чест прави и на вратаря Стефано Кунчев, който макар и със силни болки в кръста събра сили да завърши мача докрай. Продължаваме да играем мач за мач. С тази победа вече сме втори, с една точка след сегашния лидер в групата ЦСКА-1948”, сподели адвокат Михаил Михайлов от Управителния съвет на ФК „Вихрен”.